ACNN

Circuit Zolder ontvangt ACNN coureurs

480 Ooperon-Cup-close-racing
Beeld uit de Ooperon Cup: deur-aan-deur gevecht.

Misschien geeft verandering van asfalt de tussenstand van de ACNN Cup klassementen na 22 mei een ander aanzien. Op die zondag namelijk rijdt het deelnemersveld van ACNN haar derde Cupwedstrijd van het seizoen, ditmaal op het Circuit Zolder in België. Na de twee races op het TT Circuit Assen, komen de coureurs nu op een, qua lay out, geheel andere racepiste en dat kan leiden tot andere uitslagen dan die van de voorgaande twee races.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

480 Zilhouette-Cup-lijstaanvoerder-Viersen-7

De aanvoerder in de tussenstand van de Zilhouette Cup: Jan Viersen.

Waren het toen in de Zilhouetteklasse Bernhard Blaak (Erm) en Jan Viersen (Haulerwijk) die de lakens uitdeelden, op de Omloop van Terlamen kunnen Henk Sijtsma (Groningen) met zijn teamgenoot Schoonhoven (Amersfoort) een bedreiging voor hen gaan vormen. John den Hollander (Mijdrecht), die verleden jaar op het Belgische circuit een podiumplek pakte, kan zijn resultaten in België een positieve impuls geven. Gezien zijn optreden verleden jaar, ligt het circuit hem wel. In de afgelopen twee wedstrijden was Den Hollander ver van succes verwijderd.

Voor de Zilhouette Cup geldt dat op het Circuit van Zolder een geheel open strijd te zien zal zijn. Weliswaar was Henk Tappel (Assen) op het TT Circuit Assen eerder dit jaar in de twee voorgaande wedstrijden ijzersterk, verleden jaar was het in België vooral het koppel Gerald Lekkerkerker/Sjoerd Stiksma (Elburg/Deventer) dat veel punten vergaarde. Nu lijkt dit duo favoriet, maar het zal rekening moeten houden met Robert Ackerman die toen ook liet zien uitstekend te kunnen sturen op Zolder. Wanneer Henk Tappel naar België afreist, kan hij door een topklassering zijn leidende positie in het Cup klassement zelfs versterken. Echter, verleden jaar kwam Tappel in de uitslagen niet op hoge posities voor.

Ook de DTC Groepen 1 en 2 reizen af naar het Zuiden. Het kampioensduo uit Zilhouetteklasse van 2015, Bijzitter/Oosten (Haulerwijk/Beetsterzwaag) lijkt de wagen nu zodanig te hebben afgesteld, dat het koppel in de DTC Groep 1 kan gaan oogsten. Dat zal blijken in België, waar het duo Arendsen (Rheden) de grootste concurrenten kunnen zijn. In Groep 2 kan Johan Hoogerwerff (Vlaardingen) zijn prima koppositie versterken, wanneer hij opnieuw hoog weet te eindigen.

480-Podium-2015-Zolder-Winnaar-Van-Leliveld
De winnaar van de PTC Cup op Zolder 2015: Robin van Leliveld (midden)

In de PTC Cup zal moeten blijken of Robin van Leliveld (Hoek van Holland) zijn prestatie van verleden jaar, toen hij als nieuweling één van de twee PTC races won, kan evenaren. Op het TT Circuit Assen ging het dit seizoen niet zo florrissant, maar wanneer de 23-jarige zijn materiaal optimaal in orde heeft, kan hij zeker gaan voor de winst. Van Leliveld moet dan wel afrekenen met Ruben Lohuis (Nijverdal) die al drie maal maximaal heeft gescoord. Van Leliveld staat tweede in het Cup klassement, maar zijn achterstand bedraagt al 23 punten.

Veel ogen zullen gericht zijn op Rody Kuiper (Staphorst). De jeugdige coureur verraste op het TT Circuit en afgewacht moet worden hoe hij zich gaat weren op Zolder. Het belooft in de PTC Cup dan ook een boeiende dag te worden op 22 mei. Zoals gebruikelijk bij ACNN races is ook deze wedstrijd op het Circuit van Zolder gratis toegankelijk. De trainingen beginnen om 09.00 uur en de eerste race op zondag 22 mei is om 11.25 uur. De wedstrijddag is om 18.00 uur voorbij. Als gastklasse rijdt de DRDO, de Dutch Race Driver Organisation.

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet