Raceway Venray

Maik Barten Nederlandse NASCAR coureur in NASCAR Whelen Euro Series

maik barten

De 25-jarige Maik Barten maakt komend weekend zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Een van de meest spectaculaire raceklassen uit America trekt naar Nederland om op de snelste 1/2 mile ovaal van Europa een prachtige show weg te geven, de races zullen garant staan voor close racing. Maik Barten zal op Raceway Venray aantreden in een Chevrolet SS met 450 PK onder de motorkap.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Nadat Maik Barten in 2011 het KNAF Talent First-programma gewonnen heeft kwam de carrière van de jonge Brabander in een stroomversnelling. Een jaar later kwam hij met een BMW M3 GT4 uit in de Eredivisie van de Nederlandse autosport, waarin hij in zijn 2e race weekend al op het podium stond. Daarna boekte hij verschillende successen, waaronder een overwinning in de European GT4 Cup met een Chevrolet Corvette C6.

Afgelopen seizoen kwam Barten uit in de Late Model V8 Supercup op Raceway Venray.
Helaas kende zijn Chevrolet Camaro veel technische problemen, waardoor hij geen rol van betekenis kon spelen in het kampioenschap. Tijdens de races in september kon hij eindelijk zijn eerste succes vieren toen hij knap tweede werd achter de latere kampioen Frank Wouters. Enkele weken eerder won hij samen met VGL Racing de 24 Hours of Zolder in de GT4 klasse met een Saker Sportscar.

Iedere NASCAR coureur heeft een speciaal verhaal bij zijn startnummer, zo ook Maik Barten. "Vanaf mijn 7e jaar ben ik in het karten actief geweest met nummer 21. De verschillende kampioenschappen die ik met dan nummer heb gewonnen hebben ervoor gezorgd dat ik een speciaal gevoel bij het nummer heb gekregen. Daarom ben ik blij dat ik mijn NASCAR-debuut kan maken met mijn 'lucky number 21' op de zijkant van mijn Chevrolet'.'

Tot op heden zijn de Nederlandse NASCAR-coureurs op één hand te tellen. Barten is enorm vereerd dat zijn naam kan worde toegevoegd aan deze lijst. "Ik kan niet wachten om komend weekend achter het stuur plaats te nemen en de strijd aan te gaan met de beste Europese NASCAR Coureurs, waaronder Freddie Hunt de zoon van ex Formule 1 wereldkampioen James Hunt. En dit alles ook nog eens op Nederlandse bodem, wat het natuurlijk extra bijzonder maakt. Het gaat voor zowel mij als het team een enorme uitdaging zijn, gezien ook het team zijn debuut maakt in de NASCAR Whelen Euro Series."

Alle Nederlandse NASCAR-fans kunnen dus 1e & 2e Pinksterdag hun hart ophalen op Raceway Venray. Ook op de short oval komen de stockcars en hotrod's in actie, kortom twee volle dagen spektakel!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet