Supercar Challenge

DSC: Schitterende overwinning Rene Wijnen op Spa

US Carworld coureur Rene Wijnen heeft met de Corvette Z06 R de eerste DSC wedstrijd op een drijfnat circuit van Spa op magistrale wijze op zijn naam geschreven. Co equipier Pieter Dubois was tijdens de kwalificatie bij een aanrijding betrokken, waardoor het team genoodzaakt was om vanaf de laatste startrij te vertrekken. Wijnen begon aan een fantastische inhaaljacht waarbij een safetycarfase in het voordeel van de US Carworld Corvette uitviel, Vanuit strategisch oogpunt besloot het team van US Carworld Rene Wijnen de wedstrijd alleen uit te laten rijden.

Tekst: DSC/Willem J.Staat

De Limburger kon na de tweede neutralisatie de kop van de leidende Audi TTR van Elmar Grimm overnemen en stond die niet meer af. Voor het team van US Carworld was het de allereerste zege in de DSC dit seizoen.

De Brit Graham Coomes nam met zijn Porsche direct de leiding gevolgd door de Audi TTR van Elmar Grimm, de Marcos van Lex van der Meijden en de V8 STAR van Meindert van Buuren. Reeds na de eerste ronde moest de wedstrijd vanwege een zware crash van Lex van der Meijden in de Raidillon geneutraliseerd worden. Direct na de herstart nam de Audi TTR van Elmar Grimm tot aan de tweede neutralisatie de kop, gevolgd door de Porsche van Coomes en de V8 STAR van Meindert van Buuren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet