WTCC

WTCC: Mogelijk WTCC-race op Zandvoort

De mogelijkheid bestaat dat er volgend jaar een race voor het FIA wereldkampioenschap toerwagens (WTCC) wordt afgewerkt op het Circuit Park Zandvoort. Aanstaande woensdag is een delegatie van het circuit in Parijs om daar met seriepromotor Marcello Lotti en zijn collega's van de organisatie KSO te praten over de mogelijkheden op dit gebied.

Tekst: René de Boer

De Nederlandse importeurs van de merken BMW, Chevrolet en SEAT, die alledrie met eigen fabrieksteams in het WK Toerwagens actief zijn, maken zich sterk voor het houden van een race in ons land. "Sportiviteit is een belangrijke pijler onder het imago van ons merk. Nationaal uit zich dat in de vorm van de SEAT Ibiza Cup, internationaal blijkt dat uit de deelname van SEAT in het WTCC en onze ondersteuning van Tom Coronel daarin. Een race van het WTCC op Zandvoort zou daar perfect bij passen", verklaart woordvoerder Ard van den Eijnde van de Nederlandse SEAT-importeur Pon Car, die dit weekend met een flinke delegatie bij de WTCC-wedstrijd in Valencia aanwezig is.

Sinds het wegvallen van de WTCC-race op Spa in het voorprogramma van de 24-uursrace - een gevolg van de scheiding tussen de toerwagens en het FIA GT-kampioenschap eind vorig jaar - is er geen WTCC-race in de Benelux meer. Een wedstrijd op Zandvoort zou dit gat kunnen invullen. Naar verluidt toont ook Zolder interesse in het houden van een race. Fabio Ravaioli, namens de FIA de officiële woordvoerder voor het WK Toerwagens, verklaart: "Ik weet dat er interesse bestaat en voor de fabrikanten en voor ons is het duidelijk dat we op dit moment een race in de Benelux missen. We werken echter nu met een voorlopige kalender voor volgend jaar die we ter goedkeuring naar de FIA World Council gestuurd hebben, en daarop komt Zandvoort niet voor. Als het gebeurt, denk ik dat het eerder in 2008 zou zijn."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet