Belcar

Belcar Original Spa: Eerste startrij voor SRT Corvettes

Beide SRT Corvettes vertrekken voor de voorlaatste wedstrijd van het Belcar kampioenschap vanaf de eerste startrij. De SRT-Corvette C5R die normaal in het Franse FFSA GT kampioenschap wordt ingezet, wordt dit weekend bemand door Champcar-coureur Jan Heylen en Christophe Bouchut. Met 2.21.184 kwalificeerden zij zich tijdens de vrijdagkwalificatie reeds op de pole, gevolgd door de zusterauto van de combinatie Maxime Soulet/Jos Menten met 2.21.945. Door zich als derde te kwalificeren zorgde de Stealth van Val Hillebrand/Laurent van Moerkerke voor een kleine verrassing.

Tekst: Willem J. Staat

De Eurotech Marcos LM600 van Marc Goossens/Danny van Dongen kwalificeerde zich als zesde. Titelfavorieten Anthony Kumpen/Bert Longin vertrekken vanaf een tiende startplek. De trainingstijden van de eerst kwalificatie van de GLPK Corvette werden vrijdag geschrapt doordat men bij het einde de pitlane door het rode licht was gereden.
De combinatie Grouwels/Grouwels start met de Viper vanuit de pitlane nadat het differentieel tijdens de eerste kwalificatie op vrijdag kapot ging. Het team heeft in een bliksemactie bij Oreca zelf in Frankrijk binnen 24 Uur een nieuw differentieel opgehaald.

Ook werd het nieuwe Belcar reglement besproken. Er zijn verschillende voorstellen gedaan, waaraan men in de toekomst wil werken. Zo denkt men o.a. aan een Belcar Special categorie, men wil de huidige GT2 klasse als tussenoplossing handhaven, naast de nieuw in te voeren GT3 klasse, tevens wil men een Cupklasse invoeren. In de GT 2 zou men de Biturbos nog willen handhaven. Tijdens de bijeenkomst die na de Belcar kwalificatie plaatsvond liepen de gemoederen hoog op. Enkele collega journalisten wezen de Belcar organisatie erop dat er op dit moment niet voldoende GT3 auto’s aanwezig zijn. De Belcar-organisatie buigt zich de komende maanden over een concreet reglement. Wel is het duidelijk dat de Corvettes en de Marcos LM600 in de toekomst niet meer welkom zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet