Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
HARC

Retro: Groeten van de Historische Zandvoort Trofee 2016


hzt16-sun-21

Tot één uur 's nachts sleutelde hij er zaterdagavond nog aan, om op zondag na de tweede race ook nog te worden gediskwalificeerd.

hzt16-sun-12

Dols kon er gelukkig om lachen en nam na afloop met een grijns de trofee van 'zelfstgebouwde auto' in ontvangst.

hzt16-sun-31

Zo ziet zo'n houten Marcos-chassis eruit.

hzt16-sun-26

Touché in de eerste NK HTGT-race tussen Jochem Kentgens (Morgan) en Udo Hartmann (Mini).

hzt16-sun-27

Kentgens en Hartmann bleven lange tijd op het midden van de baan staan, alsof ze op de politie aan het wachten waren en ter plaatse de schadeformulieren gingen invullen. "We kregen allebei de auto's gewoon niet meer gestart!" De race moest geneutraliseerd worden om de marshals in staat te stellen de auto's aan de kant te duwen. De race eindigde onder de safety car.

hzt16-sun-37

Het leverde Kentgens ook nog een akelige flatspot op.

hzt16-sun-38

"Ik moet er maar mee rijden", zei Kentgens voorafgaand aan de tweede race, "maar ik tril natuurlijk helemaal uit elkaar." Volgens Egbert Kolvoort gaf dat niks, "want je start toch achteraan."

hzt16-sat-39

De winkel staat intussen open bij Marcel van Laarhoven.

hzt16-sat-41

Jasper Izaks plakt de Gamma-sticker "aerodynamisch" over de dakstijl heen. Hij trainde kort in de Shelby Mustang van Fred van Maarschalkerwaart, maar aan racen komt hij over een paar weken pas toe. In Zweden, op het circuit van Karlskoga. "Alleen maar kleine auto's, ik kijk er enorm naar uit." Of hij bij de Spa Six Hours samen met Sjoerd Peereboom weer zo'n stunt kan verrichten (hun MGB werd 13e algemeen en greep net naast de klassewinst), is trouwens nog maar de vraag. "Sjoerd is net geopereerd aan zijn rug. Eerst maar kijken hoe hij herstelt. Maar we hebben ons ingeschreven en als het lukt, gaan we nu voor de klassezege!"

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet