TCR Series

TCR: Antti Buri neemt op sportieve wijze revanche en wint

160501 TCR Buri
Antti Buri in de blauw-gele SEAT op weg naar de overwinning

De Fin Antti Buri, ook op Circuit Park Zandvoort geen onbekende vanwege zijn verrichtingen in de Formule Ford van een aantal jaren geleden, heeft op de Sachsenring bij Hohenstein-Ernstthal de tweede wedstrijd van de ADAC TCR Germany op zijn naam geschreven. Met de SEAT Leon Cup Racer van het Duitse LMS Racing reed Buri vanaf de zesde startplaats goed naar voren en eindigde voor de beide Duitse Volkswagen Golf-rijders Benjamin Leuchter en Tim Zimmermann, respectievelijk uitkomend voor Racing One en het Liqui Moly Team Engstler. De race werd gekenmerkt door een lange safety-car-fase na een botsing tussen Golf-rijder Kai Jordan en de Zwitserse SEAT-coureur Pascal Eberle. Na het incident waren de baanposten minutenlang bezig om de baan weer schoon te maken. Bas Schouten, zoals bekend de enige Nederlandse coureur in het veld, kwam met de SEAT Leon Cup Racer van Bas Koeten Racing als achtste over de eindstreep.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Met zijn overwinning nam Antti Buri op sportieve wijze revanche, nadat hem zaterdagavond laat zijn aanvankelijke tweede plaats in de eerste race van het weekeinde door de neus geboord werd. Bij de technische controle na afloop van de wedstrijd bleek Buri's SEAT te laag en te licht, waarop de sportcommissarissen de enig denkbare beslissing namen. Met zijn succes op zondag kwam voor Buri echter alles toch nog goed. "Gisteren is verleden tijd, ik richt me nu op wat er komt. We hebben de auto voor vandaag veranderd, maar alleen kleinigheden aangepast", luidde het commentaar van de winnaar.

Achter Buri en de beide Volkswagen-rijders kwam de lokale held Steve Kirsch – ook al een oude bekende uit DPP-kringen, in dit geval de Formido Swift Cup – met zijn Honda als vierde over de eindstreep, waarmee hij zijn resultaat uit de eerste wedstrijd herhaalde. De winnaar van de zaterdagsrace, de Oostenrijker Harald Proczyk in de HP Racing-SEAT, eindigde ditmaal als vijfde en behield daarmee de eerste plaats in de tussenstand van het kampioenschap voor de Brit Josh Files, die in de race met zijn Target-SEAT na een keurige inhaaljacht vanaf de twaalfde startplaats als zesde eindigde. Minder fortuinlijk was gastrijder René Münnich, ook bekend vanuit het WTCC en het WK Rallycross, die met de Honda Civic van zijn eigen team all-inkl.com als gastrijder in actie kwam. Hij startte vanaf de pole-position, maar kon deze goede uitgangspositie niet vertalen naar een goed race-resultaat. Münnich eindigde slechts als 16e.

160501 TCR Podium

Uitslag:
1. Antti Buri (Fin), SEAT Leon Cup Racer, 15 r. in 37:50,454
2. Benjamin Leuchtner (Dui), Volkswagen Golf TCR, op 0,910
3. Tim Zimmermann (Dui), Volkswagen Golf TCR, op 4,815
4. Steve Kirsch (Dui), Honda Civic TCR, op 5,014
5. Harald Proczyk (Oos), SEAT Leon Cup Racer, op 5,469
6. Josh Files (GBr), SEAT Leon Cup Racer, op 11,349
7. Mario Dablander (Oos), SEAT Leon Cup Racer, op 11,411
8. Bas Schouten (Ned), SEAT Leon Cup Racer, op 11,594

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet