TCR Series

TCR: Harald Proczyk wint R1 TCR Germany op de Sachsenring

Met een pole start/finish overwinning behaalde de Oostenrijker Harald Proczyk op de Sachsenring zijn allereerste TCR Germany-overwinning. De Fin Antti Buri eindigde aanvankelijk als tweede maar werd later gediskwalificeerd.De voormalige F4-coureur Tim Zimmermann schoof daardoor op naar de tweede plek. Bas Schouten kwam aanvankelijk als zesde over de streep maar schoof door Buri's diskwalificatie op naar de vijfde positie.


Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

2016 TCR 1 Sachsenring
De Oostenrijker Harald Proczyk pakte de volle winst op de Sachsenring in R1.


Harald Proczyk wint R1 TCR Germany op de Sachsenring
De Oostenrijker Harald Proczyk leidde in de eerste TCR Germany-wedstrijd dit weekend van start tot finish. "Eigenlijk hoef ik er niets meer aan toe te voegen. Beter kan eigenlijk gewoon niet. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat mij dit al eerder overkomen is" aldus de gelukkige winnaar. De Finse Seat-coureur Antti Buri eindigde als tweede gevolgd door Tim Zimmermann in de Engstler Motorsport VW Golf GTI. "Een moeilijke wedstrijd waarin ik echt moest knokken. Zeker omdat Mike Halder constant achter mij zat. Maar dit maakte veel goed voor het eerste wedstrijdweekend in Oschersleben. Met de wetenschap dat we over snelheid beschikken is het een opluchting om op het podium te staan.

De lokale held Steve Kirsch leek aanvankelijk het podium te missen maar werd na de diskwalificatie van Buri alsnog als derde geklasseerd. Harald Proczyk: "Ik beschikte over een superauto. In de trainingen hadden we nog een paar moeilijkheden, maar wij zijn ook niet op nieuwe wielen vertrokken."

Tim Zimmermann: "Ik ben tevreden. Aan de set-up kunnen we nog wel iets veranderen. Misschien had er nog meer ingezeten indien ik aan het begin niet teveel van mijn banden gevergd had. Maar ik wilde liever mijn banden sparen. Bij deze temperaturen heeft het overigens weinig zin. De banden verliezen snel hun grip. Daar heb ik voor de tweede wedstrijd morgen weer van geleerd."

Uitslag
1. Harald Proczyk(A) Seat Leon Cup Racer 20 ronden
2. Tim Zimmermann(D) VW Golf GTI + 9.089 secs
3. Steve Kirsch(D) Honda Civic TCR + 10. 517 secs.
4. Mike Halder(D) Seat Leon Cup Racer +11.191 secs
5. Bas Schouten(NL) Seat Leon Cup Racer + 11.839 secs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet