IndyCar

Indycar: Stefan Wilson eert broer Justin met deelname 100e Indy 500

Stefan Wilson, de jongere broer van de op Pocono verongelukte Justin Wilson maakte gisteren in Indianapolis zijn deelname aan de 100e Indy 500 met het team van KVSH bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2016 Wilson Indy

Stefan Wilson maakte in Indianapolis bekend dat hij aan de 100e Indy 500 zal deelnemen.

Stefan Wilson eert broer Justin met deelname 100e Indy 500
Tijdens de 100e Indy 500 die over exact 32 dagen verreden wordt, komt Stefan Wilson, de jongere broer van de in Pocono verongelukte Justin, voor het team van KVSH uit. Sponsoring komt van het Indiana Donor Network dat o.a. orgaandonatie promoot.

Stefan Wilson: "Ik ben opgegroeid als zijn vervelende kleine broertje. Maar eigenlijk was hij mijn voorbeeld. Justin was donor en hielp met zijn organen vijf mensen. Met de actie Driven2SafeLives hoopt men 2500 nieuwe donoren in het land erbij te krijgen. Tot augustus vorig jaar heb ik hier nooit veel over nagedacht. Daar wil je eigenlijk nooit over praten. Maar het is gebeurd en maakt nu deel uit van mijn leven.

Eén van de positieve dingen van die verschrikkelijk week was dat Justin vijf mensen het leven redde. Mensen vertelden mij hun verhalen over hun familieleden die er nog steeds zijn omdat iemand donor was. De impact die Justin had heeft mij diep geraakt en ik denk dat wij hier met het Indiana Donor Network dezelfde impact kunnen hebben."

Voor Stefan Wilson wordt het zijn tweede Indycar-wedstrijd. In 2013 eindigde hij in de GP van Baltimore als zestiende en Justin vierde. Justin Wilson nam aan acht Indy 500's deel. In 2013 behaalde hij met een vijfde plek zijn beste resultaat.
Bij KVSH heeft Stefan Sebastien Bourdais en Matthew Brabham als teamgenoten.

2013 Detroit
Slechts één Indycar-deelname in Baltimore drie jaar geleden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet