Supercar Challenge

Stan van Oord alsnog winnaar van tweede Supercar Challenge-race op circuit Zolder

svo 160417 trofee

Technische controle van de deelnemende auto's aan de Supercar Challenge op circuit Zolder heeft de uitslag in de Sport Divisie flink gewijzigd. De auto's van de nummers één, twee en vier uit de oorspronkelijke uitslag zijn drie ronden teruggezet, waardoor Stan van Oord nu alsnog als winnaar van race twee is uitgeroepen. Zijn teamgenoten Rob Nieman (tweede) en Jos Veldboer (derde) maken nu het podium compleet. De trofeeën worden uiteraard alsnog ter beschikking gesteld.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De technische commissie van de Supercar Challenge heeft naar aanleiding van het eerste evenement de gewichten t.o.v. de gemeten vermogens uitgebreid gecontroleerd. Daaruit is gebleken dat van een aantal auto's het wagengewicht te laag was, het vermogen te hoog of zelfs een combinatie van beide.

Om dit deels recht te trekken heeft de wedstrijdleiding besloten de uitslag van de race van zondag aan te passen door alle deelnemers waar een grote overschrijding van de gewicht/ PK verhouding is vastgesteld (5 wagens) drie ronden in de uitslag terug te zetten. Op basis hiervan is een nieuwe puntentelling voor de race van zondag opgesteld.

Voor team Spirit Racing, die uiteraard wel conform de reglementen heeft deelgenomen, betekent de aanpassing in de uitslag dat haar drie rijders nu het volledige podium in beslag nemen in de Sport Divisie. Stan van Oord is nu tot winnaar uitgeroepen, Rob Nieman is tweede en Jos Veldboer derde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet