Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Scott McLaughlin a.s. weekend naar STCC in Zweden

Scott McLaughlin komt a.s. weekend voor de tweede maal naar Europa. In 2014 maakte hij met het Polestar Cyan Racing Team kennis. Ditmaal racet hij voor de eerste maal in zijn carrière niet Down Under.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Polestar Cyan Racing

vpr pillipisland 24-750x422 Scott McLaughlin won op Phillip Island recentelijk beide V8 Supercarwedstrijden. Nu op naar het STCC a.s. weekend.

Scott McLaughlin a.s. weekend naar STCC in Zweden
V8 Supercar-coureur Scott McLaughlin racet a.s. weekend voor het eerst in Europa. Op 1 mei a.s. neemt de Nieuw Zeelander aan de eerste wedstrijd van het STCC op Skövde Airport deel. Hij fungeert dan als teamgenoot van Robert Dahlgren en Richard Göransson. Omdat Prins Carl Philipp vanwege de 70e verjaardag van zijn vader Koning Carl Gustaf XVI verhinderd is, wordt hij bij deze gelegenheid door de Nieuw Zeelandse V8 Supercar-coureur vervangen. Ook werd Carl Philipp vorige week zelf nog een keer vader.

Alexander Murdzevski Schedvin, Motorsportdirecteur van Polestar Cyan: "Onze felicitaties aan Carl Philipp. Jammer dat wij hem de eerste wedstrijd zullen moeten missen maar Scott is een erg veel belovend talent die voor ons in Australië al veel gedaan heeft. Wij zijn erg verheugd dat hij voor ons in de eerste wedstrijd gaat uitkomen en met de beperkte tijd die hij in de STCC-auto ter beschikking heeft gaat het zeker niet gemakkelijk worden. Maar wij zijn er zeker van dat hij de capaciteiten heeft om zich snel aan te passen.

Scott McLaughlin: "Ik probeer als vervanger van de Zweedse Prins mijn best te doen. Ik ben erg verheugd dat ik met mijn oude teammaat Robert Dahlgren voor Polestar Cyan Racing mag uitkomen. Het zou helemaal fantastisch zijn om daar een podium te behalen."Tijdens de tweede wedstrijd op 26 mei a.s. maakt Carl Philipp weer deel uit van het team.

STCC-test1
Gaat McLaughlin ook in de STCC Volvo scoren? Wij zijn benieuwd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet