Supercar Challenge

Podium voor Stan van Oord tijdens New Race Festival op circuit Zolder

svo 160417 4641

Stan van Oord is ondanks een uitvalbeurt in de openingsrace van de Supercar Challenge met een derde podiumplaats in de tweede race toch tevreden. Tijdens de eerste race van het New Race festival stonden er in de eerste ronde enkele gespinde auto's stil in een onoverzichtelijke bocht. Een enorme crash was het gevolg en ook Van Oord moest al na enkele honderden meters de strijd staken. Dankzij uitstekend werk van zijn team kon de auto toch nog op tijd voor de tweede race hersteld worden. Dit keer kwam de coureur uit Woudrichem als derde over de finish en dat maakte zijn weekend toch nog goed.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

In de kwalificatie op zaterdag had Stan van Oord het nog niet zo naar zijn zin. Het verschil met de rijders voor hem was te groot, met een achtste startpositie was de Spirit Racing-rijder allerminst tevreden. "Ik had zelf het gevoel dat ik erg hard ging, maar wanneer je ruim vier seconden moet inleveren op de poleposition weet je dat het in de race moeilijk gaat worden."

svo 160417 5983

De eerste race was jammer genoeg snel voorbij. Al in de eerste ronde raakten twee rijders ver voor Van Oord elkaar. Ze spinden en stonden stil op de baan, waarna enkele rijders voor Van Oord hen niet meer konden ontwijken. Van Oord probeerde rechts langs de Lotus Exige van equipe Bergsma en De Jong te sturen, maar raakte hem toch flink en schoof er op twee wielen langs. Hij kon nog wel langzaam rijdend de pits bereiken, maar de schade was dermate groot dat de vraag was of de Clio op tijd gerepareerd kon worden om op zondag aan race 2 te kunnen deelnemen. "De jongens van Spirit Racing zijn van vijf uur 's middags tot één uur 's nachts aan het werk geweest om de auto te herstellen. Fantastisch dat ze dat voor mij gedaan hebben, echt teamwork!"

svo 160417 6403

In de tweede race ging alles weer net zo als Van Oord het graag ziet. Geconcentreerd reed hij met stabiele rondetijden naar voren. Bij de verplichte pitstop was Van Oord vanaf de achtste startplek opgeklommen naar de derde positie. Kort erna moest hij toestaan dat een snelle BMW hem passeerde, maar enkele ronden later moest deze auto met technische problemen de pits opzoeken en kon Van Oord gecontroleerd naar de derde podiumplek rijden.

svo 160417 7069

"De Clio reed echt weer geweldig. Na zo'n grote reparatie moet je dat altijd maar afwachten, want je kunt niets meer testen voor de tweede race. Ik draag deze podiumplek dan ook op aan het gehele Spirit Racing Team, dankzij hun inspanningen is dat gelukt!"

svo 160417 7187

Over een maand komt Van Oord opnieuw in actie, dan op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Tijdens de 'Preis der Stadt Magdeburg' wil de jonge coureur in beide races goed scoren, om zo op koers te blijven voor zijn doel in 2016, de titel in de Supercar Challenge Sport Divisie.
Beide races zijn te zien door te klikken op volgende links:
Qualy & Race 1
Race 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet