IndyCar

Champcar: Sebastien Bourdais wint eerste race in Long Beach

Regerend Champcar kampioen Sebastien Bourdais boekte in Long Beach zijn 11e Champcar zege. De Canadees Paul Tracy eindigde als tweede, terwijl de Braziliaan Bruno Junqueira als derde eindigde.

tekst Willem J. Staat.

Eigenlijk werd de wedstrijd op Long Beach geheel beheerst door de teams van Newman Haas en Forsythe Racing. Alleen in de slotfase kon de Brit Justin Wilson Mario Dominguez van de vierde plaats verdringen.

Het Team van Newman Haas won de allereerste openingswedstrijd in Long Beach voor de Champcar series in 1984 met Mario Andretti, die Newman Haas in 1987 haar allerlaatse Long Beach overwinning bezorgde.

Bourdais, die op iets zachtere banden dan Tracy van start was gegaan, pakte in de 37e ronde de kop. Een late neutralisatie gaf Tracy alsnog de gelegenheid om de kop te pakken, maar de Canadees besloot wijselijk voor de punten te gaan. "Ik kom hier sinds 1991 en heb nog nooit zoveel enthousiaste toeschouwers gezien als dit jaar", vertelde de Canadees na afloop.

De Duitser Timo Glock eindigde voor het Team van Rocketsports als zesde en was daarmee tevens de beste Rookie. De Deen Ronnie Bremer eindigde als tweede beste Rookie, zevende overall.

Behalve Bourdais en Tracy reed veteraan Jimmy Vasser eveneens enkele ronden op kop. Zowel Vasser als debutant Andrew Ranger reden out of sequence. Ranger crashte kort na zijn stop op te koude banden, terwijl Vasser nog als negende eindigde.

Uitslag
1. Sebastien Bourdais (F) 1.49.29.788. gem. 144.536 km/u. 81 ronden.
2. Paul Tracy (CDN) Lola Cosworth 81 ronden
3. Bruno Junqueira (BR) Lola Cosworth 81 ronden
4. Justin Wilson (GB) Lola Cosworth 81 ronden
5. Mario Dominguez (BR) Lola Cosworth 81 ronden
6. Timo Glock (D) Lola Cosworth 81 ronden
7. Ronnie Bremer (DK) Lola Cosworth 81 ronden
8. A.J. Allmendinger (USA) Lola Cosworth 81 ronden
9. Jimmy Vasser(USA) Lola Cosworth 81 ronden
10.Cristiano da Matta (BR) Lola Cosworth 81 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet