TCR Series

TCR: Josh Files wint TCR Germany2 op Oschersleben. Bas Schouten zesde

De Brit Josh Files schreef op Oschersleben ook de tweede TCR Germany 2 wedstrijd op zijn naam. Aanvankelijk leek de Fin Antti Burri vanaf pole op de overwinning af te stevenen. Maar hij ging na een safetycarfase te vroeg op het gas en werd daarvoor met een "Drive-through" beloond. De Oostenrijkers Harald Prozyck en Jürgen Schmarl eindigden resp. als tweede en derde.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Start

Fraaie start van de Fin Antti Burri maar geen podium......

Josh Files wint ooK TCR Germany 2 op Oschersleben
Na een "drive-through" van Antti Burri erfde de Brit Josh Files vrij gemakkelijk de eerste plek. Bas Schouten hield met een zesde plek de schade beperkt.Schouten probeerde al in de eerste ronde de Oostenrijker Schmarl buitenom in te halen. Een kansloze actie waarbij Schouten nogal wat terrein verloor maar zich uitstekend wist te herstellen.

Winnaar Josh Files: " Ik ben dolgelukkig. Het team heeft uitstekend werk verricht. Het was niet gemakkelijk. Ik moest er hard voor werken. Ik kon een gat slaan en mijn voorsprong tot het einde behouden. Een grote verrassing dat alles zo goed liep. Twee overwinningen zijn voor mij en het team natuurlijk fantastisch."

2016 Lautenschlager
Lautenschlager verooorzaakt een safetycar-situatie.

Harald Prozyck: "Het weeken verliep positief. Een harde wedstrijd waarbij ik een aantal keren ben aangetikt maar dit hoort bij het spelletje. Een prachtige premiére van de ADAC TCR Germany!"

Jürgen Schmarl: " Het is natuurlijk top om samen met de ADAC GT Masters te starten. Het geeft enorm veel vreugde als er zoveel mensen aanwezig zijn. Mijn team heeft voor de tweede wedstrijd een superauto voorbereid. Daarmee hebben we het podium behaald en ik hoop dat het zo verder gaat."

2016 TCR BS R2
Bas Schouten probeert bij Jürgen Schmarl buitenom.

Met 20.000 toeschouwers was ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyk in Oschersleben meer dan tevreden. Tomczyk: "Wij hebben dit weekend prachtige autosport gezien. Het was enorm close dit weekend en dit heeft bijzonder veel indruk gemaakt."

2016 BS R2
En verliest behoorlijk veel terrein.


Uitslag
1. Josh Files(GB) Seat Leon Cup Racer 17 ronden 30.42.889
2. H.Prozyck(A) Seat Leon Cup Racer + 0.703 secs.
3. J. Schmarl(A) Seat Leon Cup Racer + 1.271 secs.
4. B. Leuchter(D) Volkswagen GTI TCR + 1.760 secs.
5. M. Halder(D) Seat Leon Cup Racer + 5.104 secs.
6. B. Schouten(NL) Seat Leon Cup Racer + 5.653 secs.
7. S. Kirsch(D) Honda Civic TCR + 6.089 secs.
8. R. Jost(CH) Seat Leon TCR + 7.897 secs.
9. A. Burri(SF) Seat Leon Cup Race + 10.745 secs.
10. M.Dablander(A) Seat Leon Cup Racer + 10.769 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet