TCR Series

TCR: Succesvolle Duitse Premiere op Oschersleben. Brit Josh Files wint eerste TCR Germany.

De TCR beleefde vandaag op Oschersleben onder toezicht van ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyk een succesvolle Duitse premiere. De Brit Josh Files won de allereerste TCR Germany-wedstrijd in een Target Competition Seat Leon Cup Racer.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 Leuchter
Benjamin Leuchter neemt de leiding. Schouten bevindt zich nog in derde positie.


Succesvolle Duitse premiere op Oschersleben. Brit Josh Files wint eerste TCR Germany
De Brit Josh Files is met een Target Competition Seat Leon Cup Racer de allereerste winnaar van een TCR-wedstrijd. Voor het openingsevenement op Oschersleben stonden 17 auto's ingeschreven. Omdat enkele auto's niet tijdig geleverd konden worden, ontbraken er nog enkele inschrijvingen. De ADAC spreekt officieel van 23 inschrijvingen. De wedstrijd moest na één ronde vanwege een crash tussen Tim Zimmermann(Engstler Motorsport) en Mike Beckhausen, voor ruim tien minuten geneutraliseerd worden. Direct bij de start nam polesitter Steve Kirsch zijn Honda Civic TCR de leiding, maar die verremde zich bij het aansnijden van de "Hotel Kurve" en viel naar de staart van het veld terug. Kirsch reed nog een fraaie inhaalwedstrijd waarin hij als achtste over de streep kwam.

De Duitser Benjamin Leuchter nam met zijn VW Golf GTI TCR de leiding maar moest negen minuten voor het wedstrijd zijn leiderspositie aan de sterk rijdende Brit afstaan. Achter Leuchter eindigde de Zwitser Pascal Eberle in Steibel Motorsport Seat Leon Cup Racer als derde. Bas Schouten slaagde er met zijn Seat Leon Cup Racer de vierde plek vast te houden. In de slotfase van de wedstrijd wist de ervaren Oostenrijker Harald Prozcyk de Nederlander te verschalken. Bas eindigde als vijfde.

2016 Polesitter Kirsch Polesitter Steve Kirsch verknalde het al in de eerste bocht. Hij slaagde er niet in om zijn pole in een podiumplek te verzilveren.

Voor de tweede wedstrijd vertrekt de Fin Antti Burri vanaf pole. Met een tijd van 1.36.488 kwalificeerde hij zich gedurende de tweede vrijdagsessie als tiende. Uit strategisch rubberoogpunt kwam Schouten gedurende de tweede kwalificatie nauwelijks in actie.

Winnaar Josh Files: "Ik heb voor de eerste maal met een Seat gereden en het was ook mijn allereerste optreden in Oschersleben. Ik ben hier erg blij mee want gedurende de tweede seizoenshelft stappen wij naar Opel over. De start is beslissend en daarbij moet je je verstand gebruiken. Als ik morgen net zo geconcentreerd ben, kan ik zeker winnen.

2016 Koeten
Vijfde plek voor Bas Schouten in de TCR Germany openingswedstrijd.

Benjamin Leuchter: "Target Competition is voor morgen ook favoriet. Ik ben Megahappy. Voor de Golf GTI TCR betekent dit het eerste podium.

2016 Schade
De eerste schade viel al in de openingsronde.

Pascal Eberle: "Het ging perfect maar met een derde plek hadden wij absoluut niet gerekend. Ongelofelijk. Omdat ik in het begin over voldoende snelheid beschikte kon ik een mooi gat slaan.Daarna waren er ook geen bedreigingen meer. Superhappy met dit resultaat.


2016 Files
Winnaar Josh Files.

Uitslag
1. J. Files Seat Leon Cup Racer 17 ronden 30.49.965
2. B. Leuchter VW Golf GTI + 3.818 secs.
3. P. Eberle Seat Leon Cup Racer + 4.885 secs.
4. H. Prozyck Seat Leon Cup Racer + 6.365 secs.
5. B. Schouten Seat Leon Cup Racer + 7.442 secs.
6. A. Burri Seat Leon Cup Racer + 8.593 secs.
7. M. Halder Seat Leon Cup Racer + 10.396 secs.
8. S. Kirsch Honda Civic TCR + 14.120 secs.
9. M. Dablander Seat Leon Cup Racer + 19.769 secs.
10. J. Schmarl Seat Leon Cup Racer + 20.092 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet