Diversen

Kampioensteam voor Niels Langeveld in SEAT Leon Eurocup 2016

IMG 1474

Niels Langeveld rijdt dit seizoen in de Seat Leon Eurocup. Hij heeft een contract met het winnende team van 2015, Baporo Motorsport. Afgelopen november reed Niels Langeveld in Barcelona een gastrace in de SEAT Leon Eurocup en gaf daar zijn visitekaartje af met een podiumplaats. Meerdere teams boden Niels Langeveld daarna een stoeltje aan. Baporo Motorsport deed de regerend Clio Cup Benelux-kampioen een aanbod dat hij niet heeft afgeslagen.


Tekst: Aangeleverd bericht
Illustraties: PR

En dus rijdt Langeveld een volledig seizoen in de SEAT Leon Eurocup. "Baporo Motorsport heeft er vertrouwen in dat we samen voor een verrassing kunnen gaan zorgen en dat denk ik ook", lacht Langeveld.

480Side Final Rev 2

Na het behalen van de titel in de Clio Cup Benelux wilde Niels Langeveld aan een nieuwe internationale uitdaging beginnen. In oktober 2015 reed hij in Thailand tijdens de TCR International Series een vrije training in een SEAT Leon en dat smaakte naar meer. Langeveld bewees zijn klasse door een week later tijdens de kwalificatie in de SEAT Leon Eurocup in Barcelona brutaal de derde startplek te veroveren. Dat was zeker geen toevalstreffer, want in het 33 SEAT's sterke veld reed hij in zijn eerste race direct naar het podium. In de tweede race leek een vierde plek in zicht, maar een andere deelnemer raakte Langeveld en die viel daardoor terug naar de 11e positie.

"Het is natuurlijk geweldig om te merken dat verschillende internationale teams jou graag willen contracteren. Zelf had ik ook een erg goed gevoel bij de SEAT Leon Eurocup, een mooi groot veld waarin iedereen strijdt met hetzelfde materiaal. De afgelopen twee jaar is Pol Rosell voor het Spaanse team Baporo Motorsport kampioen geworden. "Dat juist dit team mij een aanbod deed geeft mij niet alleen veel vertrouwen, ze zien mij als de opvolger van kampioen Rosell. Dat schept verwachtingen."

480Top Final

"Samen met sponsoren hebben we de uiteindelijke keuze gemaakt. We gaan er samen een fantastisch seizoen van maken."

VLOG
Iedereen die de carrière van Niels Langeveld volgt weet dat de Sassenheimer altijd zeer actief is met social media. "Ik vind het belangrijk om mijn sponsors waar voor hun geld te geven. Dat betekent dat ik hen overal bij betrek en ook laat zien waar ik mee bezig ben. Dit seizoen ga ik vloggen, oftwel een videodagboek bijhouden op mijn eigen Youtube-kanaal. Ik geef dan in leuke videos een kijkje achter de schermen, laat zien wat ik er allemaal voor moet doen om te kunnen racen, in conditie te blijven, te presteren en te winnen. Maar vooral ook wat ik ervoor moet laten.

Klik hier om je te abonneren op het Youtube-kanaal van Niels Langeveld.

Voor het Vloggen hanteert Niels Langeveld zelf de camera. Daarbij gaat Langeveld weer de samenwerking aan met Maverick Media. "Ed Bouwman zal mij ook dit seizoen op de circuits weer volgen met zijn camera's". Ik ben er trots op dat mijn sponsoren ERU Prestige, That's Lease, Movico, Marginpar, Omnia, Racetrailer.com, Ronald Morien, Compliance Solutions en Vitalize zoveel vertrouwen hebben.

480Front Final Rev 2

Het seizoen begint voor Langeveld al volgend weekend in het Portugese Estoril, waar de eerste twee races van het seizoen op het programma staan. Op dit moment worden de puntjes nog op de bekende i gezet, volgend weekend is Niels Langeveld er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. "We gaan vlammen in de SEAT Leon Eurocup", besluit Langeveld strijdlustig.

Programma SEAT Leon Eurocup 2016
23 - 24 april - Estoril, Portugal
14 - 15 mei - Silverstone, Groot-Brittanië
4 - 5 juni - Paul Ricard, Frankrijk
16 - 17 juli - Mugello, Italië
10 - 11 september - Red Bull Ring, Oostenrijk
17 - 18 september - Nürburgring, Duitsland
5 - 6 november - Barcelona, Spanje
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet