Chrono NK 2-takt

Chrono Hahn NK2, Auf Wiedersehen

1

Ja het einde is nabij voor circuit Hahn, en dat is doodzonde, want wat is het toch een mooie baan om lekker te racen. Dat vond ook Donny Hoedt. De Micro Max rijder die ook tijdens de wintercup al liet zien dat er rekening met hem gehouden moet worden in 2016 trok de goede lijn door in Hahn. Hij liet zien dat hij op andere banen dan de Landsard en Berghem ook hard kan gaan en dat laat zien dat Donny naast het leveren van veel trainingsarbeid ook talent heeft voor het spelletje.

Donny pakte pole position en won alle drie de wedstrijden, oftewel een clean sweep. Betekent dit dat er verder niet veel actie was op de baan? Nee, achter Donny vonden de meest fantastische gevechten en inhaal acties plaats met als hoofdrol spelers Dave van Vught, Coen Doorn, Kris Haanen, Robert de Haan en Dion Franc. Wat deze heren lieten zien liet kart speaker Frens Langenberg bijna naar adem happen omdat het in woorden bijna niet te vatten was. Één ding is na vandaag zeker, de Micro Max is een blijvertje en heeft onze race toekomst aan de start staan.

1. Donny Hoedt 165
2. Coen Doorn 152
3. Kris Haanen 149

2

Bij de Mini Max stonden 29 rijders aan de start en wat was het weer een machtig gezicht om deze coureurs om elke centimeter te zien vechten. Het niveau en tempo is moordend en als je 7 tiende mist op de pole tijd sta je dus gewoon 21e. Oftewel close racing is aan de mini maxxers wel besteed. De pole ging dit weekend naar Rick Bouthoorn dit nipt (0,011) voor Mike van Vught. Echter de pole van Bouthoorn is er één onder voorbehoud waar een beroepszaak van gemaakt is. Desalniettemin maakten de heren Bouthoorn, van Vught en Pouwels er een mooi gevecht van. Van Vught pakt twee race overwinningen het baanrecord en de dagwinst, en Bouthoorn en Pauwels volgen op zeer korte afstand.

1. Mike van Vugt 162
2. Rick Bouthoorn 159
3. Kobe Pauwels 149

3

De Max Junioren stond in het teken van de DQ van kampioenschapleider Leroy Jagesar in de kwalificatie. Pole sitter Glenn van Berlo won de eerste wedstrijd op de hielen gezeten door de kleine Tijmen van der Helm en David Liwinski. Jagesar werkte zich op van de laatste plek naar een 7e positie. De tweede en derde race werden een prooi voor Jagesar, dit mede door een uitval in race twee van Van Berlo. Wat ook opviel was dat de debutanten in de Max Junior lekker voorin meedraaien en het de gevestigde orde moeilijk maken. Moor voorbeeld daarvan is de kleine Pepijn Kraaijeveld die vorige week bij het EK te Genk ook al mooie dingen liet zien. Jagesar pakte door dit droom resultaat de dag overwinning nipt voor zijn teamgenoten Pepijn Kraayeveld valt nipt naast het podium.

1. Leroy Jagesar 156
2. Tijmen vd Helm 152
3. David Liwinski 150

4

We hebben zoals het ernaar uit ziet een nieuwe King Kay, na Kay van Kemenade (wie kent hem niet) is Kay van Berlo opgestaan en legt samen met zijn monteur Max Timmermans de rest van het veld zijn wil op. Alleen gast starter Rinus van Kalmthout kon hem in race 3 van de overwinning afhouden maar Dennis Tijs, Lars Schiefelbusch en Roy Curfs vormden nooit echt een bedreiging voor Kay van Berlo die dit weekend de zaakjes gewoon het beste voor elkaar had. Ook Van Kalmthout die deze wedstrijd gebruikte als voorbereiding op de US open legde een goede prestatie neer door de strijd aan te gaan met van Berlo en in de laatste wedstrijd van de dag Kay na een super start de kop positie niet meer uit handen te geven. Met dank aan gast starter Van Kalmthout bouwt van Berlo aan een puntenvoorsprong in het kampioenschap.

Max Senior:
1. Kay van Berlo 162
2. Rinus van Kalmthout 159
3. Dennis Tijs 150

Max Olympisch:
1. Luc Scheepers 165
2. Artemy Dyazhur 156

5

De KZ2 klasse had dit weekend weer een startveld met internationale uitstraling met als "exoot" Taylor Greenfield uit Peru aan de start die na een startcrash in race één kansloos was voor een top eindresultaat maar goed genoeg was voor een top 7 klassering. Een verassing voor de toeschouwers was Max Tubben, die dit weekend de zaakjes extreem goed voor elkaar had. Max pakte de pole en gaf in de laatste race bijna de dagoverwinning weg door een valse start die hem 3 seconden straftijd opleverde. Dit gold ook voor Bard Verkroosd die ook 3 seconden kreeg voor een jump start, zonder deze valse start zou hij de dagoverwinning gepakt hebben. Wie weer ijzersterk voor de dag kwam was Guust Specken, de altijd stabiele westlander hield het hoofd koel en pakte in alle drie wedstrijden van de dag een podium plek wat hem aan het einde van de dag een mooie derde plek opleverde en de leiding in het kampioenschap.

1. Max Tubben 157
2. Bard Verkroost 156
3. Guust Specken 155

6

Voor de KZ2 plus kunnen we maandelijks eigenlijk hetzelfde stukje plaatsen. Het gaat er om wie de broers Tenback het "zwijgen" oplegt. De verrassing van NK1 Gert vd Brink kon het dit weekend door een DNF in race 1 niet bolwerken tegen Guido Tenback maar gelukkig was er Rene Kleven die het stokje overnam. Rene won brutaal race één maar race twee en drie moest hij aan Guido Tenback laten. Maar wat vooral opvalt bij de KZ2 plus is de kameraadschap op en naast de baan, nergens in de paddock gaat het er zo gezellig en gemoedelijk aan toe als bij deze heren. Als mini maxxers praten ze na over de wedstrijd en hoe ze de concurrentie bestreden hebben. Wat een genot om te zien dat er een leven is na een race carrière. Gewoon lekker racen in de KZ2 plus.

1. Guido Tenback 162
2. Rene Kleeven 159
3. Marco Tenback 150

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet