Porsche Carrera Cup Benelux

Koen Wauters met DVB Racing in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

KoenWauters-joins-gt3ccb-grid

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft duidelijk de wind in de zeilen. De snelste merkencup van de Benelux heeft ondertussen al 15 vaste deelnemers voor het seizoen, aangevuld met gastrijders tijdens alle wedstrijden. Uiteraard houden we in dit aantal geen rekening met de deelnemers van de Franse Carrera Cup of de deelnemers van de Porsche GT3 Cup Central Europe. De voorlopig laatste deelnemer die zich inschreef, is niet de minste qua naambekendheid en stuurmanskunst: Koen Wauters. De stem van Clouseau zal de kleuren verdedigen van DVB Racing en verbergt zijn ambities niet. Hoe dan ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat voor een zeer mooi seizoen, dat start met de officiële testdagen tijdens de Porsche Days @ Spa-Francorchamps op 30 april en 1 mei. De eerste races volgen exact een week later, tijdens het bezoek van de FIA WEC aan diezelfde schitterende omloop in de Ardennen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Vijftien vaste inschrijvingen, dat is de balans op goed een kleine maand van de start van het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

WimMeulders-RomainDeGeer-Testing-FotoDirkBogaerts

Naast de namen die we eerder al bekend maakten, kregen we ondertussen nog de zekerheid van Clio kampioen 2015, Romain Degeer, een jong talent dat verder zijn weg wil maken in de autosport, maar ook Yves Noël, die ook met een nieuwe Porsche 991 zal aantreden. Zeer recent maakte ook Koen Wauters bekend dat hij het seizoen met een Porsche 991 zal afwerken. Ondertussen staat de teller op 15 Porsche 991, al kunnen er daar de komende weken nog altijd bijkomen.

Speedlover-Testing-FotoDirkBogaerts

Steven Stichelbout (Series Manager):
"Uiteraard zijn wij zeer tevreden met de startgrid tot dusver. Ik wil evenwel nogmaals benadrukken dat de 15 wagens wel degelijk allemaal deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn. Hier en daar was wat verwarring ontstaan over de gecombineerde startvelden en de aantallen, maar dus voor alle zekerheid: 15 deelnemers, dat aantal heeft betrekking op de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. En dan kunnen we nu al zeggen dat we met 15 wagens op jaarbasis garant staan voor startgrids van 20 of meer per wedstrijd, want er zullen altijd gastrijders zijn en er zal ook altijd een andere Porsche Cup aanwezig zijn. Tijdens de Spa WEC, de beide verplaatsingen naar Frankrijk en de Porsche Days @ Zandvoort is dat uiteraard de Porsche Carrera Cup France – goed voor ook een 15-tal wagens - en tijdens de de Spa Euro Race komt de Porsche Cup Central Europe er bij, samen met nog eens de 4 wagens (type 997) van Go Motorsport. De Finale Races Zandvoort doen we met de wagens uit Central Europe en ook met de 4 van Go Motorsport. Uiteraard is het mogelijk dat we in de loop van het seizoen nog individuele aanvragen ontvangen, dus alles samen, het ziet er zeer goed uit. Zonder vooruit te lopen op zaken, misschien hebben wij wel het mooiste Porsche veld van heel Europa..."
Goed nieuws dus over de aantallen en dat vond ook Koen Wauters die zijn deelname aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bekend maakte, in samenwerking met Porsche Centre Mechelen en uiteraard zijn team, DVB Racing.

Koen Wauters (DVB Racing – Porsche Centre Mechelen):
"Ik denk dat voor mij de Porsche GT3 Cup Challenge de uitgelezen competitie is. Wat mij zo aanspreekt in de Cup is dat het iedereen gelijk voor de wet is... geen Balance of Performance, neen, rijder en ingenieur maken het verschil. Ik hou ook enorm van sprintwedstrijden, het is alles geven, je hoeft helemaal geen rekening te houden met enige strategie. Alles blijft ook dicht bij elkaar zitten, ik denk dat met onze ervaring de resultaten zeker zullen volgen en wat belangrijk is, het zal plezant zijn! Bovendien rij ik op twee mooie Franse circuits, met name Paul Ricard en Le Mans, wat voor mij helemaal nieuw is."

Afspraak dus tijdens de Porsche Days @ Spa-Francorchamps voor een eerste kennismaking met de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Voorlopige deelnemerslijst

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet