Diversen

Div: Alex Zanardi wint Marathon van Rome met nieuw record

Alex Zanardi heeft dit jaar geen autosport op zijn programma staan, maar de BMW Brand Ambassador werkt een volledig paracycling seizoen af. In de Marathon van Rome behaalde de inmiddels 49-jarige Italiaan zijn vijfde overwinning en verbeterde zijn eigen record uit 2012 met maar liefst 2,5 minuut.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Zanardi 5789
En weer verbreekt Alex Zanardi een Marathon Record.


Alex Zanardi wint Marathon van Rome met nieuw record
In de Marathon van Rome vindt zowel de start als de finish voor het beroemde Colosseum plaats. De route voert door het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad. In 1995 werd het evenement voor het eerst gehouden en met 13.500 deelnemers is dit één van de grootste marathon-evenementen in Europa.

Met zijn 'handbike' won Zanardi inmiddels al acht wereldkampioenschappen en twee gouden Paralympische medailles. Zanardi legde de afstand in een recordtijd van 1u 09.15. af. Op de finish had Zanardi een voorsprong van maar liefst 6,5 minuut op de als tweede geklasseerde Mauro Cratassa.

Zanardi 5861 Weer een Marathon gewonnen.

Alex Zanardi: "Het was een fantastische dag. Het weer was zonnig en prachtig. Eén van de beste Marathons ter wereld waarvan ik wist dat ik goed kon presteren, omdat ik mij goed had voorbereid. In vergelijking met mijn vorige starts in Rome was het interessant om mijn performance te vergelijken. Ik was 2,5 minuut sneller dan in 2012 toen ik mijn vorige record vestigde en druk was met de voorbereidingen voor de Paralympics in Londen. Ik ben erg blij, want ik presteerde toch wel erg goed.

De tijd van 1.09.15 is vanwege de moeilijkheidsgraad van het traject erg goed. De route voert door het stadscentrum met hobbelige straten en nauwe bochten. Niet echt een snel en zuiver circuit dus."

Volgend weekend neemt Alex aan de paracycling wedstrijd in Martina di Massa in Toscana deel. De wedstrijd bestaat uit een time trial en een wegrace. Het evenement maakt deel uit van het trainingsprogramma van Alex.

image001
Een competitieve spirit waar veel sporters een voorbeeld aan kan nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet