Benelux Racing League

BRL: Fantastische show voor uitverkocht circuit tijdens A1 GP weekend (lang)

 DSC_9099_start_v6

In een met 75.000 uitzinnige fans tot de nok toe gevuld Circuit Park Zandvoort mocht de BRL acteren als ondersteunend programma van A1 Grand Prix. In die taak had de klasse maar één taak: het publiek vermaken. Laat dat maar aan ons over, zullen de coureurs gedacht hebben, want mede dankzij een stortbui maakten zij er een waar spektakel van. Afsluitend met wat donuts werd de fans op het hart gedrukt dat de BRL een gave klasse is. In tegenstelling tot de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, die dit weekend alleen rijdt voor de eer, tellen beide BRL-races wel voor het kampioenschap.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 DSC_8283_pitlane
Een fraaie rij auto's staat klaar voor de strijd in de pitstraat

Scheiding
Het officiële gedeelte van het A1-weekend begint voor de BRL Light al op vrijdagmiddag. Zij moeten zich namelijk apart van de BRL V6 op vrijdag kwalificeren. De twee voornaamste kandidaten voor het kampioenschap bewijzen zich in de duinen veruit de snelste te zijn. Marijn van Kalmthout laat met zijn tijd van 1:55.663 concurrent Dick Freebird een halve seconde achter zich. Het gat naar de rest, waar de onderlinge verschillen een stuk kleiner zijn, bedraagt bijna een seconde. Leo Kemmer behaalt de derde plaats, vlak voor Theo Stor en Peter Furth.

Grote jongens
Op zaterdag is het de beurt aan de grote jongens van de BRL V6 om te bepalen in welke volgorde zij in de eerste race van start gaan. Donald Molenaar beslecht het pleit in zijn voordeel, voor Donny Crevels en Marc Goossens.

 QT3L6621_strous
Opvallende verschijning in de voorhoede is Junior Strous. De 20-jarige uit Wassenaar werd door Arend Boer gevraagd om eens even naar zijn wagen te kijken en dat doet Strous boven verwachting. Een knappe vierde plaats is zijn deel. Een andere gastrijder is Jan Lammers, die naast zijn werkzaamheden voor A1 Team Nederland nog wel tijd ziet om met de BRL V6 te rijden. Lammers eindigt de kwalificatie als veertiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet