DRDO

DRDO krijgt versterking van equipe Leen in ‘t Veld en Gerben van der Veen

19aug14-0412

Ferry Monster Autosport kwam in 2014 kennismaken met de Dutch Race Driver Organisation. Dat beviel zo goed, dat het team nu een compleet seizoen van de partij is. De ervaren equipe Leen in 't Veld – Gerben van der Veen mengt zich met een rappe Seat Ibiza TDi in de strijd.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Ferry en Leen hadden het naar hun zin tijdens hun DRDO-debuut in 2014. "Alles is goed geregeld", constateerde Ferry. "De DRDO is een leuke klasse. We komen zeker nog een keer terug."
Leen toonde zich eveneens enthousiast. "Het tijdschema spreekt mij ook aan. We beginnen in de namiddag, dus je kunt tot een uur of twaalf werken. Dat is mooi voor ondernemers."
Het duo verscheen destijds nog enkele keren aan de start met de gloednieuwe Seat Ibiza TDI, door Ferry Monster Autosport onder meer voorzien van een tweeliter TDi-motor, een andere versnellingsbak en een verbrede body. Dat resulteerde in drie zeges in de toenmalige Dieselklasse.

Snel en betrouwbaar
Dit jaar wordt de snelle Ibiza bestuurd door Leen en DRDO-debutant Gerben van der Veen. Ferry verwacht niet alleen dat 'zijn' rijders aan de vooravond van een gezellig en leuk raceseizoen staan. De teameigenaar rekent ook op goede resultaten van de ervaren rijders. "De auto is competitief en betrouwbaar. Vorig jaar hebben we de 24-uursrace op het circuit van Oschersleben met onze Ibiza gewonnen. We hadden geen enkel probleem. Snel en betrouwbaar, dat is onze kracht."

groetenuitaug2014-09

Start: 26 april
Op 26 april gaat het zesde seizoen van de Dutch Race Driver Organisation van start op Circuit Park Zandvoort. De DRDO is gezellig, betaalbaar en competitief. De evenementen op Circuit Park Zandvoort beginnen op dinsdag in de namiddag. Desondanks staan er twee uursraces op het programma, plus een vrije training en een kwalificatiesessie. Veel deelnemers aan de DRDO beginnen hun dag met een werkochtend. In de middag en de avond racen ze vervolgens net zoveel als bij andere raceklassen in een heel weekend.

Elke race bevat een verplichte pitstop, die de meeste deelnemers gebruiken om van rijder te wisselen. Twee rijders per auto is dubbel zo gezellig en twee keer zo betaalbaar.
De top drie in elke klasse krijgt 'successeconden'. Hoe hoger het treetje op het erepodium, hoe langer je in de volgende race moet wachten tijdens de verplichte pitstop. Zo houden we de competitie leuk en afwisselend.

Schrijf je in voor de races van 26 april, of kom in elk geval kijken en kennismaken met de Dutch Race Driver Organisation.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet