Sportscars

WEC/WTCC/F3: Groeten uit Paul Ricard

IMG 1787
Een week later met het WTCC was het wel anders: de zon liet zich drie dagen lang niet zien, en ook de publieke belangstelling liet nogal te wensen over.

IMG 1770
Op de stemming van Tom Coronel had dat uiteraard geen invloed. Hier legt hij een impressie van de ontvangst van de WTCC-organisatie vast met de 'TomCam' voor de berichtgeving op RTL 7.

IMG 1771
Selfie met Alexandra Legouix, die de verslaggeving van de serie voor Eurosport doet.

IMG 1775
Na het 'Happy Hour' van de WTCC-organisatie was er een cocktail bij Citroën, dat op Paul Ricard een thuiswedstrijd had. Plezierig: ook de concurrentie van Lada (midden, met gele teamkleding), Volvo (rechts), Honda en de diverse privéteams was ook van harte welkom voor een borrel en een hapje. We kennen series waar zoiets absoluut ondenkbaar is.

IMG 1777
Bij een Frans merk als Citroën hoort natuurlijk ook een Franse lekkernij.

IMG 1784
En over lekkernijen gesproken: natuurlijk ontbrak op Paul Ricard ook de traditionele 'Tarte Tropézienne' (sinds 1955) niet!

IMG 1749
Sommige rijders nemen hun eigen hospitality mee, zoals hier het bescheiden onderkomen van de familie van Formule 3-coureur Lance Stroll. Menig F1-team zou zich hiervoor niet schamen.

IMG 1750
Vader Stroll is niet de enige miljardair, wiens zoon dit jaar in de Formule 3 rijdt. Ook de vader van Nikita Mazepin leeft bepaald niet van een bijstandsuitkering, en heeft ook een keurige hospitality. Al steekt die tegen het vakantiehuis van de Strolls wel een beetje karig af. Benieuwd of er in de loop van het seizoen een grotere 'hospi' komt...

IMG 1754
Bij het JAS-Honda-team in het WTCC zagen we een truck met Nederlands kenteken.

IMG 1824
En nog meer Nederlandse kwaliteit in de hospitality van de Formule 3, waar het materiaal vervoerd wordt met trailers van de Nederlandse onderneming Racetrailer.com.

IMG 1823
En ook de presentatie van Van Amersfoort Racing, Neerlands trots in de Formule 3, was ronduit indrukwekkend te noemen met de fraaie nieuwe trucks en trailers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet