Sportscars

WEC/WTCC/F3: Groeten uit Paul Ricard

IMG 1293
De dag erna werd er dan eindelijk gereden. Paul Ricard is altijd goed voor mooie foto's, niet in de laatste plaats vanwege de gekleurde strepen in de uitloopstroken. Hier de nieuwe Ford GT.

IMG 1353
Het lange rechte struk 'Mistral' werd zonder chicanes gereden, waarmee de auto's indrukwekkende snelheden bereikten.

IMG 1386
Naast het circuit bevindt zich een vliegveld, waar ook trainingen voor straaljagerpiloten plaatsvinden. Een van de piloten had op zaterdagochtend veel plezier: hij maakte tientallen starts en landingen en probeerde regelmatig de raceauto's vanuit de lucht te volgen.

IMG 1703
Vliegende auto's waren er op Paul Ricard gelukkig niet, al komen sommigen al naar gelang de rijstijl en de afstelling wel met één of meerdere wielen los op de kerbstones bij het opkomen van het rechte stuk van start en finish. Zoals deze LMP2 van SMP Racing, waarvan het linker voorwiel wat minder toeren maakte dan de rest.

IMG 1715
Rebellion, naamgever van het raceteam van Bart Hayden, is eigenlijk horlogefabrikant. Vandaar dat er horloge-onderdelen op de zijkant van de auto's zijn afgebeeld. Beter dan het wat eentonige wit, rood en grijs/zwart, dat inmiddels alledrie de fabrieksteams in de LMP1-klasse op hun auto's hebben...

IMG 1720
Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest (r.) en Sir Lindsey Owen-Jones, voorzitter van de commissie lange-afstandsraces van de FIA (l.) alsmede WEC-promotor Gérard Neuveu waren in Paul Ricard aanwezig.

IMG 1722
Met het prachtige weer op Paaszaterdag, in combinatie met de kostenloze toegang voor belangstellenden, kwamen er heel wat bezoekers naar Paul Ricard.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet