Retro

Retro 2006: Jeroen Bleekemolen voelt zich Superman tijdens A1GP Zandvoort

schouders 9293 5813

Het komende weekend zou het feest worden in Zandvoort. De eerste Grand Prix van Nederland sinds 1985 zou worden verreden op een fraai aangepast circuit. Door de coronacrisis is de Formule 1-race uitgesteld. RTL7 biedt een beetje troost en gaat terug in de tijd met de legendarische A1 GP-race van 2006. Dit was niet zo maar een race. De dagen vooraf waren al uitermate gespannen door het op het laatste moment afhaken van publiekslieveling Jos Verstappen. Fans van de Limburger konden hun geld terugkrijgen, maar de Nederlandse racefans besloten alsnog massaal naar Zandvoort af te reizen. Een besluit waar de ruim 75.000 toeschouwers geen spijt van zouden krijgen. Teambaas Jan Lammers koos uiteindelijk voor Jeroen Bleekemolen en die werd de held van de dag. In een waanzinnige race in typisch Nederlandse weersomstandigheden streed de A1GP-debutant onder andere met een jonge Nico Hülkenberg om de leiding en zorgde hij voor een uitzinnig oranjefeest in de Noord-Hollandse duinen.

RTL 7 gaat aankomende zondag terug in de tijd en zendt het historische A1GP-weekend op een kolkend Circuit Zandvoort opnieuw uit. Vanaf 14.30 uur beleef je het weekend opnieuw en kunnen autosportfans. ondanks het uitstellen van de Nederlandse Grand Prix. alsnog genieten van een oranje autosportfeest in Zandvoort.

Heerlijk V8-gebrul, oranjegekleurde duinen en een prachtige regenrace: A1GP Zandvoort 2006 zie je zondag 3 mei vanaf 14.30 uur RTL 7.

Autosport.nl was uiteraard met een groot team aanwezig en maakte onderstaande reportage.


Dinsdagavond vlak voor het slapen gaan werd Jeroen Bleekemolen gebeld of hij aan de A1 Grand Prix van Zandvoort wilde meedoen.

 toeschouwers_7985

Vijf dagen later won de Aerdenhouter voor 75.000 uitzinnige oranje-fans bijna de eerste hoofdrace van het seizoen. "Dit is de mooiste week van mijn leven'', glom 'Bleek' na het behalen van een fraaie vierde plaats.

 jeroen_ereronde_9519

 op_schouders_9291


Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme, Boudewijn Pieters, Gerrie Hoekstra en Onno van Middelkoop


In de autosport is maar één ding zeker: Dat werkelijk niets zeker is. Vraag dat maar eens aan Jeroen Bleekemolen. Anderhalve maand geleden werd hij zonder dat ie het wist uit de DTM geknikkerd. "Jeroen, je sponsors hebben niet op tijd betaald en je plekje is nu ingenomen door Nicolas Kiesa’’, berichtte een onheilstelefoontje vanuit zijn Duitse Audi-team.
Boem! Daar ga je dan. Had hij zich jarenlang ingezet om zich weer in een prominente klasse als de DTM terug te knokken, was het al weer over. Zelfs de als zeer rustig en cool bekend staande Jeroen Bleekemolen schoot uit zijn slof. "Zo ga je niet met mensen om’’, vervloekte hij zijn falende geldschieters, tegen wie hij inmiddels ook gerechtelijke stappen aan het ondernemen is.

 concentratie_6819
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet