BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Titelkandidaten verdelen zeges tijdens A1 GP (lang)

 r2_start.jpg

Jan Joris Verheul en Ricardo van der Ende hebben de gastraces van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden tijdens de zeer drukbezochte A1 GP op Circuit Park Zandvoort, gewonnen. De beide races tellen niet mee voor het kampioenschap.


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Het deelnemersveld telde achttien auto’s, met een flink aantal gastrijders.

 t_paul_portret.jpg

Paul van Splunteren bestuurde de ‘officiële’ gastenauto van BMW Nederland en Circuit Park Zandvoort.

 r2_pim.jpg

Pim van Riet verving de verhinderde Patrick Dirks en Martin de Kleijn was de ‘stand in’ voor de nog altijd van een operatie herstellende Sebastiaan Bleekemolen. Steven Gijsen pakte de kans die Cor Euser hem bood om een keer kennis te maken met de BenQ-Siemens BMW 130i Cup.

 r1_warmerdam.jpg


Overige gastrijders waren Richard Warmerdam (actief in de Dunlop SportMaxx Renault Clio Cup) en Willy Welles (Duitse Seat Leon Supercopa).

 t_ekris_blij.jpg

Het Ekris-team deelde tijdens de enige kwalificatietraining op zaterdagochtend de lakens uit. Ardi van der Hoek was best wel verrassend de snelste, voor zijn teamgenoot Ricardo van der Ende. Ricardo liet zijn eigen auto in de garage staan en kwam in actie met de ‘I love BMW’ BMW 130i van Ruben Paniceres. Klassementsaanvoerder Jan Joris Verheul reed de derde tijd, voor de goed presterende Dillon Koster.

 dillon_tweewieler.jpg

Dillon Koster was gebrand op een succes tijdens de A1 GP.

Rory Bertram en Bas Schothorst, vorige week tijdens de Trophy of the Dunes nog tweede en eerste, deelden de derde rij. Achter Tim Coronel (zevende) was Paul van Splunteren de snelste gastrijder met de achtste tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet