Diversen

Div: Nieuws uit de Beru Top 10 op Oschersleben

Het Beru Top 10 seizoen werd in het Duitse Oschersleben met vele Nederlandse overwinningen en kampioenschappen afgesloten.

tekst Willem J. Staat

Nederlandse successen en kampioenen op Oschersleben
Onze Oosterbuur Nico Hülkenberg won de eerste Nederlandse A1 Grand Prix op Zandvoort. In zijn thuisland echter deden onze het landgenoten het uitstekend, want in de Beru Top 10-series gingen zij met vele overwinningen en titels aan de haal.

 HPT F3
Rijdt het Duitse F3 in 2007 met eenheidsmotoren. Het gonst van de geruchten. Foto: Willem J. Staat

Formule 3
Zoals elders op deze site belicht pakte Ho Pin Tung de twee laatste overwinningen van de Recaro F3 Cup op Oschersleben en haalde de titel reeds enkele weken geleden op de Salzburgring binnen. Hoe de Duitse Recaro F3 Cup er in 2007 uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk. Volgens geruchten zou organisator Bertram Schäfer om de kosten te beperken werken aan een éénheidsmotorenconcept. Financiëel biedt dat voor de organisatoren en teams voordelen, anderzijds wordt een éénheids Formule 3 klasse door de FIA niet als zodanig erkend. Het Spaanse F3 kampioenschap maakt al jaren gebruik van Toyota-eenheidsmotoren. Saillant detail is dat F3 motorentuner Spiess op dit moment werkt aan de ontwikkeling van een F3 BMW-motor.


Toyota Yaris en New Clio Cup

 Frankenhout
The champion arrives. Christiaan Frankenhout pakte de titel bij de Duitse Yaris Cup. Foto: Willem J. Staat

Christiaan Frankenhout en Mike Verschuur sloten beiden het seizoen met overwinningen op Oschersleben af. Mike Verschuur schreef de eerste editie van de Renault Clio Cup op zijn naam, terwijl Christian Frankenhout de laatste editie van de Toyota Yaris Cup op zijn naam schreef. Voor volgend seizoen is er nog niet exact bekend wat Toyota gaat doen maar er lopen onderhandelingen voor een Cup met de nieuwe versie van de Yaris. De opkomst in de New Clio Cup lag in Duitsland gemiddeld op 20 auto's.

Nieuwe body voor de Formule Renault Cup
Zowel voor de Euro Formule Renault Cup als het Formule NEC-kampioenschap krijgt de 2.0L Formule Renault voor 2007 een nieuw jasje. De aerodynamica en de afstelmogelijkheden van de 2.0L Formule Renault zullen aanmerkelijk verbeterd worden. Optisch zal de 2.0L Formule Renault op zijn grote broer uit de 3,5L World Series gaan lijken. De winnaar van het 2.0L Formule Renault kampioenschap ontvangt van Renault een financiële injectie van maar liefst 200.000 Euro. Het inschrijfgeld voor de Eurocup bedraagt 24.000 Euro inclusief tests.

 Formule Renau;lt 2,0L
De 2.0L Formule Renault krijgt in 2007 een nieuw jasje.Foto: PR

NEC ook weer in de Top 10
Het NEC Formule Renault kampioenschap maakt behalve van het Beru Top 10 programma als supporting act ook deel uit van de LMES en FIA GT-series uit. Voor 2007 staan er wedstrijden in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Scandinavië op de kalender. In het tijdschema van het wedstrijdweekend vinden nauwelijks veranderingen plaats. Wel stelt Renault als eis dat er op 27 februari 2007 25 deelnemers moeten zijn ingeschreven. De eerste drie uit het kampioenschap worden voor een test in een 3,5L World Series Renault uitgenodigd.

Overwinning voor Carly Motors in de ADAC-Procar series

 CM Engstler
Franz Engstler wint als vanouds, zoals in het voormalige DTC. Volgend jaar meer deelnemers in de ADAC Procar-series. Foto: Willem J. Staat

Franz Engsler schreef met een Carly Motors BMW 320i E46 na een boeiend duel met onze zuiderbuur Vincent Radermecker de tweede wedstrijd op zijn naam. Radermecker won met een Chevrolet Lacetti van het Zwitserse Maurer Motorsport de ADAC Procar-series. De BMW van Engstler was een BMW 2004-chassis dat op 2005 specificatie was gebracht. Het doel van CM en Engstler is duidelijk: "In 2007 staat het reglement open voor 2005-spec. chassis en er worden nogal wat auto's aangeboden. Dit opent voor privé-rijders de mogelijkheid om met een beperkt budget in te stappen." De Zwitser Schläppi, die in 2005 met een MG ZS kampioen werd, werd in Oschersleben met een zeer fraaie Toyota Corolla vice-kampioen.

 Toyota Corolla
De Toyota Corolla is een fraai experiment van de Zwitser Schläppi, hij werd vice-kampioen. Foto: Willem J.Staat
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet