Formula E

Formule E: Formule E geeft beelden ROBOCAR vrij.

Realiteit of een 1 april grap? In ieder geval heeft de Formule E vandaag een foto vrij gegeven van de ROBOCAR. De door Daniel Simon ontworpen zelfrijdende racebolide.


Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

roboracemain


Formule E geeft beelden ROBOCAR vrij
Senior automotive designer Daniel Simon die verantwoordelijk was voor Le Mans designs, designs van futuristische filmbolides die te zien waren in de films Tron, Legacy en Oblivion, heeft vandaag een tipje van de sluier omtrent de toekomst oplicht.

Daniel Simon: " Wij leven in een tijd waarin de eens gescheiden werelden van de automobiel en kunstmatige intelligentie met nauwelijks te stoppen krachten botsen. Het is fantastisch om hiervan deel uit te mogen maken want dit triggert al mijn passies m.b.t. autosportdesign en vooruitstrevende technologieën. Mijn doel was een auto te creëren en voordeel te behalen uit het feit dat je niet over een rijder beschikt zonder een compromis aan de schoonheid van het design te doen. Om de balans in evenwicht te houden heb ik vanaf het begin met aerodynamica-specialisten race-engineers samengewerkt.

De ROBORACE betekent competitie en entertainment. Daarom stond schoonheid hoog op de agenda en daarom wordt er hard gewerkt om met een verbazende styling de beste performance te genereren. Daarom was het belangrijk om zoveel substantiële downforce te genereren en de auto zonder al teveel bijkomende delen een mooie en iconische look te geven. Dit wordt grotendeels mogelijk gemaakt om de onderkant van de auto als aerodynamisch voorwerp te laten fungeren. Momenteel ontwikkelen wij een aantal body parts die meer organisch en naadloos zijn dan de oplossingen zoals wij die vandaag kennen. Ik ben erg verheugd om van een team uit te maken met mensen die dit mogelijk maken."

Dennis Sverdlov CEO van Roborace: "Het is een eer om met Daniel als hoofdontwerper samen te werken. Zijn ervaring en passie zijn ongeëvenaard en ik geloof dat dit één van de meest iconische voertuigen in de automotive geschiedenis gaat worden. Wij hebben dit de bijnaam "Globaal kampioenschap van Intelligentie" gegeven. Dit gaat één van de mooiste auto's worden die ooit het asfalt gaat raken. Het bestaat uit gaming, autosport, technologie, entertainment. Gepassioneerd geloof ik dat de toekomst van de auto uit software, zelfrijdend en elektrisch bestaat. Roborace zal er toe bijdragen dat dit realiteit gaat worden. De eerste "Roborace" demo's zullen tijdens het FE seizoen 2016/2017 plaatsvinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet