DRDO

DRDO: Cees Lubbers vormt equipe met Arie Ruitenbeek

480 ruitenbeek bmw

Enkele decennia geleden behoorde Arie Ruitenbeek tot de nationale autosport-top. 30 jaar na zijn nationale titel met een BMW 325i maakt hij zijn debuut bij de Dutch Race Driver Organisation. Arie wordt de teamgenoot van Cees Lubbers, die vorig seizoen al successen boekte met zijn BMW M3 GTR.

tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De equipe Cees Lubbers – Cor Euser was vorig seizoen steeds in de voorhoede van de DRDO te vinden. Met onder meer drie klassezeges, waaronder één overallzege, eindigde Cees op de derde plaats in het eindklassement van de klasse Specials Plus.
Dit seizoen neemt Arie Ruitenbeek de plek van Cor in. Een belangrijke overeenkomst tussen de nieuwe teamgenoten is hun liefde voor BMW. Ruitenbeek is een BMW-man in hart en nieren. Na een lange loopbaan bij de Nederlandse BMW-importeur werkt hij thans bij BMW-dealer Dusseldorp in Zwolle.
Cees: "Vorig jaar kwamen we elkaar tegen tijdens de Historic Grand Prix in Zandvoort. Ik vroeg hem toen of hij met mij aan het DRDO-seizoen wilde deelnemen. Het resultaat is dat we dit seizoen mijn auto delen."

480 cees lubbers

Podium
Begin dit jaar reden Cees en Arie samen een race op het circuit van Assen. Dat was meteen een succes: het duo eindigde op het podium. Het ereschavot wordt ook het doel voor de races van de DRDO. "Mijn auto is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen", aldus Cees. "Het autosportseizoen 2015 sloot ik in mineur af, met een drijfstang door het motorblok van mijn BMW. Vervolgens klapten er twee auto's op mij. De auto is nu weer helemaal top."

Meervoudig kampioen
Arie Ruitenbeek kan op een mooie autosportcarrière terugkijken. Hij debuteerde in de jaren '70 en won in 1979 de nationale toerwagentitel in de klasse tot 1.300 cc met een Simca Rallye 2. In 1986 werd hij met zijn BMW 325i Nederlands kampioen Groep N in de klasse twee tot drie liter. Ruitenbeek nam in 2010 deel aan de Toerwagen Diesel Cup, (uiteraard) met een BMW.
Het nieuwe DRDO-seizoen begint op dinsdag 26 april op Circuit Park Zandvoort. Toegang en parkeren is gratis.

Kalender DRDO 2016
12-04 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
13-04 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
26-04 DRDO races (avond) - Circuit Park Zandvoort
22-05 DRDO Races (overdag) - Circuit Zolder (België)
07-06 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
08-06 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
14-06 DRDO races (avond) - Circuit Park Zandvoort
05-07 DRDO races (avond) - Circuit Park Zandvoort
16-08 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
17-08 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
30-08 DRDO races (avond) - Circuit Park Zandvoort
02-10 DRDO Races (overdag) - TT Circuit Assen
25-10 DRDO races (avond) - Circuit Park Zandvoort
01-11 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort
02-11 DRDO Racelicentie halen - Circuit Park Zandvoort

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet