ACNN

ACNN 3 april: Veel vernieuwingen bij seizoenstart ACNN

Start seizoen ACNN Foto Marc de Waart

Op het TT Circuit Assen staat voor zondag 3 april de eerste ACNN Cuprace van dit nieuwe seizoen op het programma. Het belooft een interessant autosportseizoen te worden, want er zijn enkele bijzondere veranderingen te noteren in de verschillende klassen. Net als voorgaande jaren is ook de race op zondag 3 april gratis voor het publiek toegankelijk en kan er zonder kosten op de paddock worden geparkeerd.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

20160307 Bijzitter Oosten Zilhouette 03


Bijzonder is de overstap van het kampioensduo van verleden jaar in de Zilhouette Cup, Hielke Oosten en Sipke Bijzitter (Beetsterzwaag/Haulerwijk) naar de vrije klasse. Het duo heeft de Zilhouette voorzien van een zware BMW krachtbron en zal zich dit jaar bij ACNN toeleggen op de DTC-klasse.

Het houdt in dat de strijd om de titel in de Zilhouette-klasse dit jaar geheel open is. Aan het eind van de reeks van acht ACNN-Cupraces moet zich een nieuwe kampioen gaan aandienen. In deze klasse zijn ook enkele nieuwe coureurs te begroeten.
Of dat ook gebeurt in de PTC-Cup moet worden afgewacht. Kampioen Ruben Lohuis zal opnieuw starten in deze klasse, maar vorig jaar was de concurrentie aan het eind van het seizoen al groot en de raceliefhebbers moeten niet vreemd opkijken wanneer er een outsider zich plotseling met de ereplaatsen gaat bemoeien. De PTC-Cup kan in ieder geval een jong talent welkom heten. De nog maar 15 jarige Roy Haak uit Westerbork maakt zijn debuut in de PTC-Cup. De jeugdige coureur reed op jonge leeftijd al kart en waagt zich nu in de snelle toerwagens.

Boone Grendel portr01 052015

De strijd in de Ooperon BMW Cup zal dit jaar erg spannend worden. De kampioenen van verleden jaar Reind Boone en Henk Grendel (Enschede/Zwartsluis) hebben hun wagen aangepast, waardoor deze een nog betere wegligging heeft gekregen. De concurrentie staat echter ook niet stil.

In de Open Sport Series mag de categorie van de Avenger Cup zich verheugen in een uitbreiding van het startveld. Kampioen Co de Vet uit Wieringerwaard is opnieuw favoriet in deze klasse. De Avengers kunnen dit seizoen voor het eerst beschikken over speciale regenbanden, waardoor de klasse ook onder natte omstandigheden snelle rondetijden kan neerzetten. De testen waren veelbelovend en bij slecht weer blijft deze klasse dus ook erg interessant.

In de andere twee divisies van de Open Sport Series worden ook meer deelnemers verwacht dan vorig jaar. Vanuit de groep coureurs is toenadering gezocht richting Duitse en Belgische rijders.
De titelhouders uit de klassen tot 200 pk en boven 200 pk, Henk van der Spoel (Beilen)/ Niek Stadlander (Groningen) en Richard Heling (Grolloo) zijn de afgelopen maanden druk doende geweest hun bolides te optimaliseren en zij komen met optimaal geprepareerd materiaal aan de start.

Op 3 april wordt om 9.00 uur begonnen met de trainingen, terwijl de eerste race om 11.40 uur staat gepland.
Op www.acnn.nl is meer informatie te vinden over de seizoenstart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet