Raceway Venray

Tweede Paasdag start seizoen autospeedway op Raceway Venray

Stockcar 1

Het mag een rotsvaste traditie genoemd worden, want ook dit jaar zal Raceway Venray op 2e Paasdag de startvlag zwaaien voor een spectaculair nieuw autospeedway-seizoen!

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Bij Raceway Venray is er hard gewerkt in de wintermaanden. Zowel de infrastructuur als de Short Oval zijn aangepast. Niets staat de organisatie nu nog in de weg om er weer een grandioos racejaar van te maken.

De Short Oval is verkleind van 400 naar 350 meter. Daardoor gaat de topsnelheid weliswaar omlaag, maar neemt het contact tussen de wagens toe. Dat maakt de race niet alleen spannender voor de coureurs, maar zeker ook voor het publiek. Het uiteindelijke doel van het inkorten van de Short Oval is om meer teams en publiek naar Raceway Venray te krijgen. Met deze aanpassingen is er meer uitloopgelegenheid ontstaan voor de auto's en is het veiligheidsaspect op een hoger niveau gekomen. Nu al zien we een toename in de raceklassen en zullen we al vroeg in het seizoen de eerste nieuwe namen mogen begroeten. Naast het inkorten van de kleine baan vonden er rondom Raceway Venray nog meer werkzaamheden plaats. Om meer ruimte te creëren voor de teams heeft er een uitbreiding van het aantal pitboxen plaatsgevonden. Ook zijn de geluidswanden rondom het circuit uitgebreid.

poster race28maart

Raceklassen
In 2016 zal Raceway Venray diverse gastklassen mogen verwelkomen, zoals de BMW 325l Cup, 2ltr Hotrods, BriSCA Mini-stox en tijdens de Pinksterraces de Nascar Whelen Euro Series. Daarmee ontstaat er een zeer gevarieerd programma en zoals iedereen gewend is zullen de Ukke Pukken de spits afbijten tijdens alle evenementen. Uiteraard staan alle welbekende klassen elke keer aan de start: Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrods en op de ½ mile oval de LMV8.

De 2 ltr. Hotrods waren in 2015 al eerder te gast en maken zich op voor het vervolg van een sterke introductie. Deze raceklasse rijdt met de wijzers van de klok mee, iets wat ze in hun 'geboorte'-land traditioneel doen. Dit houdt in dat de Engelse coureurs zomaar de oversteek zouden kunnen gaan maken, gedurende het seizoen. De 2 ltr. zijn de meer standaard 'old skool' Hotrods, waar de onderlinge verschillen miniem zijn en de stuurmanskunsten de doorslag kunnen gaan geven.

Stockcar Autosport

Tweede Paasdag is de seizoensstart op Raceway Venray! De poorten gaan al om 8 uur open en al snel volgen de eerste vrije trainingen. Tussen de races door zal de Oostenrijker Hannes Auer, vriend van Hans-Jürgen Hummen (LMV8 coureur), die dag zijn McLaren 675 LT demonstreren. Aanvang programma 11:30 uur met de Ukke Pukke-race. En dan barst toch echt het seizoen los!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet