EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: volledig Frans podium in race 2

Maar liefst 150.000 toeschouwers kregen tijdens het Renault World Series evenement op Le Mans waar ze voor gekomen waren: een overwinning van een landgenoot. In de tweede race van de Eurocup Mégane Trophy stuurde Jean-Philippe Dayraut zijn Renault bolide naar een mooie overwinning. Zijn Franse collegae Lahaye en Lorgere-Roux complementeerden het feest door zich eveneens naar het podium te rijden. Lahaye wist hierdoor het junior kampioenschap in de wacht te slepen.

Jaap van Lagen maakte in de eerste ronde een klein uitstapje door de grindbak. Achter hem volgden Dhouailly, Petiz, Freitas en Cheruy zijn ‘voorbeeld’. Van Lagen kon zijn weg echter vervolgen, hetgeen niet gold voor de overige rijders. In de ronden hierna wist de coureur van Equipe Verschuur zich knap naar voren te vechten. Uiteindelijk kwam Van Lagen als vierde over de meet en scoorde hiermee wederom belangrijke punten voor het kampioenschap.

Bernhard ten Brinke eindigde respectievelijk op de elfde en tiende plaats en pakte daarmee drie kampioenschappunten. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Ten Brinke tiende met 27 punten.

Uitslag race 2, Eurocup Mégane Trophy, Le Mans
1. Jean-Philippe Dayraut, 13 ronden in 25:14.116
2. Matthieu Lahaye, op 1.095
3. Bruce Lorgere-Roux, op 5.686
4. Jaap van Lagen, op 6.619
5. Cesar Campanico, op 7.352
10. Bernhard ten Brinke, op 21.190
17. Ron Marchal, op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet