Diversen

Mike Verschuur doet perfecte zaken voor het Duits Clio Kampioenschap

Op het circuit van het Duitse Oschersleben heeft Mike Verschuur een perfect weekend beleefd. In de eerste race, die bij wijze van afwisseling in het donker werd gereden, finishte de Nijmegenaar als derde. In de tweede race kwam winnend over de finish, terwijl zijn grote titelconcurrent Kristian Nägele hard van de baan vloog.

Er is nog één ronde te gaan, en wel op het Adria circuit in Italië. Daar wordt beslist wie de hoofdprijs van een echte straatversie van de Renault Clio RS in de wacht sleept, alsmede een test met de raceversie van de Renault Mégane Trophy. Mike Verschuur maakt veruit de grootste kans, sinds hij in Oscherleben een prachtig resultaat behaalde. In de kwalificatietraining besloot hij, in tegenstelling tot de concurrentie twee nieuwe banden voor de races te bewaren. Daardoor kwam hij niet verder dan de vijfde startpositie.

Race 1

De eerste race werd in het donker gereden en daarin haalde de Nijmeegse coureur een huzarenstukje uit. Ronden lang zat hij klem achter de Duitser Michael Schulze, die hem vreselijk ophield. Maar Verschuur liet zich niet bij de neus nemen en bedacht een truc: “We kwamen voor de zoveelste keer bij een bocht aan en toen heb ik plotseling mijn lichten uitgedaan. Ik kon hem wel zien maar hij had geen idee meer waar ik zat. Toen ik hem ernaast zette heb ik het licht weer aangeschakeld en had hem mooi te pakken”. Het was een bijzondere actie die kennelijk ook genade vond in de ogen van de sportcommissarissen. Het gaf Verschuur de kans de derde plaats te veroveren, vlak achter Kristian Nägele, zijn enige titelconcurrent. Die liep op deze manier slechts vier punten op hem in.

Race 2
In de tweede race ging Mike Verschuur als vierde van start, met vlak achter hem Nägele. Diens broer Dennis vertrok van pole maar was geen partij voor Verschuur, die achter Christian Ott meteen de tweede plaats inpikte. Hij profiteerde maximaal van zijn netjes bewaarde nieuwe banden en nadat hij zijn verplichte pitstop had gemaakt lag hij op kop. Maar Kristian Nägele kwam snel aanzetten. Verschuur had inmiddels grote problemen met zijn remmen, die hij tussendoor steeds moest oppompen. Toch wist hij zich zo breed te maken en zo handig positie te kiezen dat de Duitser er niet langs kon. Die maakte uiteindelijk een kapitale fout, raakte even naast de baan, stak dwars over en boorde zich vol in de vangrail. Waarmee Verschuur niet alleen zijn grootste concurrent zag uitvallen maar tevens relaxed naar de zege kon sturen. “Pfff, wat een heftige race was dit. Kristian en ik zijn echt helemaal tot het gaatje gegaan. Gelukkig heb ik het gered. Het begint er nu heel goed voor het kampioenschap ui te zien”, aldus de overgelukkig winnaar.

Uitslag race 1:
1. Sebastian Grunert 44 min. 06”569;
2. Kristian Nägele op 0”810;
3. Mike Verschuur op 3”499

Uitslag race 2:
1. Mike Verschuur 44 min. 14”998;
2. Dennis Nägele op 7”624;
3. Christian Ott op 8”100

Stand met nog 2 races te gaan:
1. Mike Verschuur 312;
2. Kristian Nägele 276;
3. Sebastian Grunert 226
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet