GT

FIA GT: Labre Competition kent succesvolle comeback

Na anderhalf jaar afwezigheid heeft Labre Competition een comeback gemaakt waar menig raceteam van droomt. Met de Pedro Lamy en Gebriele Gardel achter het stuur van Ferrari 550 Maranello wist het team op indrukwekkende wijze de overwinning binnen te slepen. GLPK racing, het team waar Hezemans voor uitkomt, heeft grote indruk achtergelaten met de nieuwe Corvette. Ze worden uiteindelijk als 14e geklasseerd doordat ze uitvallen met een oliedruk probleem, echter in de race zelf vechten ze voor de podiumplekken.

Tekst: Pieter de Boer, Foto's PR

 Race 1_2


De overwinning van Labre Competition en Ferrari mag best als een verrassing genoemd worden. Het team startte als vierde met drie Maserati’s voor zich. Uiteindelijk eindigden alle vier de Maserati’s direct achter de Ferrari.

De 40.000 bezoekers werden op een waar racefestival getrakteerd waarin het specktakel van de GT klassen duidelijk naar voren kwam. Naast Lamy en Gardel als winnaar in de GT1 klasse, mochten ook Lieb en Rockenfeller het hoogste treetje van het podium bestijgen. Zij wonnen de GT2 klasse met hun Porsche.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet