IndyCar

Indycar: Eerste kilometers voor Alexander Rossi en Indy Lights kampioen Spencer Pigot op Sebring

Tijdens de eerste Indycar-testdag op Sebring maakten Alexander Rossi en regerend Indy Lights kampioen Spencer Pigot voor het eerst kennis met een Indycar. Opvallend genoeg besteedde de media meer aandacht aan het eerste optreden van Pigot dan Rossi. Tijden werden niet naar buiten gebracht.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2016 Rossi
Eerste kilometers voor Alexander Rossi in een Indycar.


Eerste kilometers voor Alexander Rossi en Indy Lights kampioen Spencer Pigot op Sebring
Regerend Indy Lights kampioen Spencer Pigot en 'ex'- F1 coureur maakten gisteren hun opwachting bij Andretti Autosport/Bryan Herta en Rahal Letterman Racing. Alleen over het optreden van Piqot kwam summier wat informatie naar buiten. Piqot die sinds 13 september 2015 niet meer gereden had, stapte gisteren voor de tweede maal in een Indycar. In 2015 mocht Pigot kortstondig voor Team Penske op Sonoma testen.

2016 Spencer Pigot
De Amerikaanse media besteedde veel aandacht aan Indy Lights kampioen Spencer Pigot.

Pigot: " Een fantastische dag waarbij het doel was dat ik mij op mijn gemak zou voelen en dit lukte ook direct. Daarna wilde ik mijn rijstijl en de auto verbeteren. Op alle terreinen werden er veel verbeteringen aangebracht."

Teammanager Ricardo Nault: "Hij gaf ons een perfecte feedback en wij brachten aan de auto verschillende veranderingen aan zodat hij kon begrijpen wat voor impact dit had. Ook hebben wij pitstops geoefend want dit is voor hem dit seizoen totaal nieuw."

2016 De Ferran
De verrichtingen van Rossi werden aandachtig door Gil de Ferran gevolgd.

Voor Rossi werd het de eerste kennismaking met een Indycar maar veel informatie kwam er niet naar buiten. Wel dat voormalig Indycarkampioen/Indy 500 winnaar en Honda F1 Teambaas Gil de Ferran bij het team van Andretti aanwezig was. Tijdens de tests op Phoenix vorige maand liet Rossi wel doorschemeren dat hij met spanning naar de ovals uitkeek, maar dat hij absoluut geen idee had van deze vorm van racen.

2016 Werk
Veel werk bij de teams.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet