Racing Shows

Het sportnieuws van de Autosalon in Genève

IMG 9204
De Auto van het Jaar in TCR-versie: De Opel Astra

Morgen gaat de 86e internationale Autosalon van Genève officieel open voor publiek. Tot en met 13 maart zijn bezoekers dan welkom in de hallen van het Palexpo om tijdens de belangrijkste jaarlijkse autobeurs van Europa al het glanzende nieuws te komen bewonderen. AUTOSPORT.NL was gisteren al in Genève en legde de sportieve noviteiten vast.

Tekst: René de Boer (vanuit Genève, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 9089

De mondiale autosportfederatie FIA onderhoudt in Genève een eigen kantoor en heeft op de salon ook een stand, waar ondermeer een Formule 4-auto te bewonderen is.

IMG 9093

FIA-voorzitter Jean Todt was er ook.

IMG 9097

Op de stand van tuningbedrijf Abt, dat dit jaar het 120-jarig bestaan viert, staat een van de Formule E-auto's van het eigen raceteam, dat met Daniel Abt en Lucas di Grassi in actie komt.

IMG 9101

Vorig jaar debuteerde de Audi R8 in Genève, waar toen tegelijkertijd de parallel ontwikkelde GT3-raceversie werd voorgesteld. Ditmaal staat de winnende R8 van de 24-uursrace op de Nürburgring op de Audi-stand.

IMG 9106

Bij Porsche vormt de 911 R het belangrijkste nieuws, plus de 718 Boxster S.

IMG 9108

Met de aanduiding '718' voor de Boxster maakt Porsche een historische verwijzing naar de RS 60, waarmee het merk eind jaren vijftig al in de autosport actief was.

IMG 9113

Daags voor het begin van de officiële WTCC-test op het circuit van Vallelunga nabij Rome tonen Citroën en Honda hun kleurenschema's voor het komende seizoen. Hier titelverdediger José Mariá López met de Citroën C-Elysée, die dit jaar matzwart en rood als voornaamste kleuren heeft en ook aerodynamisch de nodige wijzigingen onderging.

IMG 9180

Bij Honda staat de eveneens gewijzigde Civic op de stand, terwijl de kersverse fabriekscoureur Norbert Michelisz op de achtergrond wordt geïnterviewd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet