Racing Shows

Het sportnieuws van de Autosalon in Genève

IMG 9183

Een verwijzing naar McLaren was op de Honda-stand in geen velden of wegen te bekennen (de reden waarom kunnen we ons wel voorstellen). In plaats daarvan was de historische Honda-F1-auto van Richie Ginther maar weer eens van stal gehaald.

IMG 9173

TAG Heuer heeft in Genève een fraaie expositie over de historie van de tijdwaarneming in de autosport. Het Zwitserse merk is dit jaar partner van het Red Bull-F1-team en zo staat ondermeer een Red Bull-auto in het actuele matblauwe kleurenschema tentoongesteld.

IMG 9174

Als hommage aan de onvergeten Zwitserse coureur Jo Siffert, wiens 45e sterfdag dit jaar wordt herdacht, is er ook een March 701 te bewonderen. In het seizoen 1970 betaalde Porsche, waar Siffert voor de sportwagenraces met de 917 onder contract stond, de volledige F1-campagne van de Zwitser bij het March-team, alleen maar om te voorkomen dat Siffert zou overstappen naar aartsrivaal Ferrari.

IMG 9128

Het PSA-concern positioneert DS sinds vorig jaar als zelfstandig merk, naast Citroën en Peugeot, en daarbij hoort ook een eigen sportafdeling, die in Genève werd gepresenteerd onder de naam 'DS Performance'. De sportieve activiteiten van het merk, die onder leiding staan van technicus Xavier Mestelan-Pinon (eerder de stuwende kracht achter de DS 3 WRC en de Citroën C-Elysée WTCC), omvatten de deelname aan het Formule E-kampioenschap als partner van het DS Virgin Racing-team.

IMG 9123

DS presenteert in Genève ook de E-Tense, een sportief studiemodel met elektromotor, waarmee de vertaalslag wordt gemaakt van de opgedane ervaring in de Formule E naar een mogelijke auto voor op straat.

IMG 9199

Ook bij Opel is er een interessant studiemodel in de vorm van de GT Concept. De acteur in het reclamefilmpje is er ondersteboven van...

IMG 9154

Nadat het de laatste jaren rondom de sportieve activiteiten van Ford - met name in Europa - angstvallig rustig was geworden, is het merk dit seizoen weer helemaal terug in de autosport met de spectaculaire Ford GT. Met de deelname aan het FIA WEC en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship wordt er gelijk een ambitieus dubbel programma gereden. Ook de belangstelling voor de straatversie van de Ford GT, die vanaf dit najaar op de markt komt, is enorm - en dat ondanks dat de prijs nog niet is vastgesteld. We spraken in Genève een van de Nederlandse gegadigden die zijn hand opstak om zo'n auto te mogen kopen, waarbij we begrepen dat de prijs van de eerder gesuggereerde 250.000 tot 300.000 Euro eerder in de richting van de 400.000 Euro zal gaan...

IMG 9192

Een van de belangrijkste noviteiten in Genève is de Aston Martin DB11. Topman Andy Palmer vertelde vol trots dat er al duizend orders genoteerd zijn. Het voorgaande model, de DB9, behaalde heel wat racesuccessen. Benieuwd of dit model ook voor de racerij zal worden aangepast.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet