Racing Shows

Retro: Groeten vanaf Race Retro 2016

raceretro2016-2

Het beursseizoen zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Race Retro, de grootste beurs ter wereld die speciaal aan de historische autosport is gewijd. Die vindt elk jaar plaats in de hallen van het National Agricultural and Exhibition Centre in Stoneleigh Park nabij Coventry in Midden-Engeland. AUTOSPORT.NL wandelde langs de kraampjes, maar bekeek ook de rallyactie van dichtbij – want de show wordt jaarlijks opgeluisterd door een heuse proef van meer dan 60 historische rallyauto's over het omliggende terrein.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

raceretro2016-1

Op de vip-parkeerplaats voor de ingang zijn de klassiekers in de minderheid. We zien zelfs het nieuwste van het nieuwste met deze Jaguar F-type Project 7.

raceretro2016-3

Eregast van de show was deze keer Damon Hill. Vier van zijn Williams-auto's stonden centraal opgesteld.

raceretro2016-10

raceretro2016-9

Ook rallylegende Henri Toivonen werd geëerd. Drie van zijn auto's maakten deel uit van een mini-expositie over zijn carrière.

raceretro2016-13

raceretro2016-12

Abarth was het merk van de show. Of was het nu Simca?

raceretro2016-6

De echt grote kampioenschappen vonden een stand niet meer nodig. Grootste organisator die wel present was, was de HSCC, onder meer met auto's van de Guards Trophy en Historic F3. De HSCC organiseert ook de Historic F2 die een vaste gast is op de Historic GP op Zandvoort.

raceretro2016-5

Ook de VSCC was van de partij. Deze ERA E-type nam een prominente plaats in op de stand van de pre-war-liefhebbers.

raceretro2016-86

Het British Motor Museum in Gaydon had de unieke Rover-BRM met turbinemotor meegenomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet