Diversen

Div: Sébastien Loeb rijdt volledig seizoen WK Rallycross met Peugeot

160229 Loeb WK Rallycross
Sébastien Loeb rijdt dit seizoen met een Peugeot 208 WRX in het WK Rallycross

Negenvoudig wereldkampioen rally, Pikes Peak-recordhouder, X-Games-gouden-medaillewinnaar en WTCC-racewinnaar Sébastien Loeb gaat op zoek naar nog meer succes in de autosport. Na zijn overstap van Citroën naar Peugeot startte de Fransman eerder dit jaar al voor het merk met de leeuw in de Dakar-rally. Daarnaast, zoals nu bekend werd, rijdt Loeb met het Peugeot-team van rallycrosslegende Kenneth Hansen het volledige seizoen in het WK Rallycross. Na Petter Solberg is de Fransman daarmee de tweede rally-wereldkampioen die de overstap maakt naar deze spectaculaire discipline. Loeb bestuurt één van de twee 550 pk sterke Peugeot 208 WRC Supercars van het team. De andere auto wordt toevertrouwd aan Timmy Hansen, de runner-up in het wereldkampioenschap van vorig jaar. Onder de vlag van de Peugeot Hansen Academy worden nog eens twee Peugeot 208 WRX'en ingezet voor Davy Jeanney en Kevin Hansen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Voor Sébastien Loeb is de rallycross niet geheel nieuw: in 2012 nam hij met een DS 3 al deel aan de X-Games in Los Angeles, waarbij hij de gouden medaille won. Een jaar later startte hij, eveneens met een DS 3, tijdens de Franse ronde van het WK Rallycross in Lohéac. Nu echter is zijn volledige seizoen gericht op deze tak van autosport. "Ik kijk erg uit naar deze kans om voor het eerst het volledige seizoen te rijden", zegt Loeb. "In de loop der jaren heb ik al het geluk gehad om aan heel mooie competities deel te nemen, maar rallycross, met de brute kracht en het potentieel van de Peugeot 208 WRX en het intense karakter van de wedstrijden wordt wel iets heel speciaals. De auto en de strategie voor deze soort van autosport zijn voor mij geheel nieuw, dus ik moet veel leren, maar ik hoop dat ik snel vooraan kan meestrijden."

Teameigenaar Kenneth Hansen heeft volop vertrouwen in zijn nieuwe pupil: "Rallycross is een van de disciplines waarin het het moeilijkste is om te domineren, er is geen ruimte voor fouten. Loeb beschikt echter over een ongelooflijk talent om zich aan te passen en ik twijfel er niet aan dat hij een serieuze kandidaat voor succes is." Het doel voor Timmy Hansen en Sébastien Loeb is dit jaar niets minder dan de team- en rijderstitel. Timmy Hansen zegt: "Ik heb mijn hele leven tegen Loeb opgekeken, heb vroeger zelfs zijn handtekening gevraagd. Dat ik nu met hem samenwerk, is een droom die uitkomt. Ik moet nog veel leren, dus het is prachtig om advies van hem te krijgen. Omgekeerd ben ik er zeker van dat hij in de rallycross nog veel specifieke dingen van mij kan leren. Ik hoop dat we zo het team verder kunnen brengen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet