HARC

HARC nieuws Februari: Geslaagde kick-off HARC NK ’82-‘90

start groep n

Het Media Center van CPZ was op 4 februari bomvol met belangstellenden voor het nieuwe kampioenschap HARC NK82-90. In de zaal zaten potentiële deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. Na een inleiding door Mark Koense volgde een toelichting door klasse coördinator Donovan Wolfrat, die aankondigde dat het inschrijfgeld voor de HZT bij wijze van introductie slechts 200 euro bedraagt. Technische man Haico van der Heijden lichtte het regelement toe en presenteerde een lijst van maar liefst 200 verschillende auto's die gehomologeerd zijn voor de nieuwe serie.

Op de HARC website vind je een button "NK HARC 82-90" waaronder alle informatie zoals het reglement en binnenkort ook een inschrijfformulier te vinden is.

Informatie NK HARC 82-90


Tekst: aangeleverde berichten
Foto's: Gerrie Hoekstra, Carlo Senten en PR


480 VR

Vrij Rijden op 1 april
Het is tijd om de olie en de remvloeistof te verversen, want over een dikke vier weken is het alweer zover: de eerste Vrij Rijden Dag van het seizoen! Op vrijdag 1 april (geen grap) is de baan van Circuit Park Zandvoort weer door de HARC afgehuurd om u de gelegenheid te geven uw al dan niet (maar liefst wel natuurlijk) historische bolide de sporen te geven. Het baanprogramma begint als altijd om 9:00, maar we zijn al eerder present voor inschrijven en keuren. Kijk voor het tijdschema en om vooraf in te schrijven op de HARC-website.

TIJDSCHEMA/INSCHRIJVEN


480 HZT

HZT: de HARC Members Meeting op 30 april en 1 mei
Het oudste evenement op onze kalender is de Historische Zandvoort Trophy, die we al sinds de late jaren '70 organiseren, Dit jaar is de HZT een evenement voor en door HARC-leden, met onze drie nationale kampioenschappen NK HTGT, NK GTTC en de kick-off van het NK'82-'90, plus de racevrienden van de MG Triumph Competitions. Alle klassen rijden minimaal twee races en om de baan optimaal te gebruiken beginnen we de zaterdag met Vrij Rijden. U leest het goed, niet op vrijdag maar op ZATERDAG. In verband met het compacte raceprogramma kan de HARC die dag een volledig Vrij Rijden programma bieden. Uiteraard is ook de HARC Hospitality aanwezig. De HARC hoopt u te mogen verwelkomen op 30 april en/of 1 mei.

480 YTCC

Samenwerking YTCC en HARC
Naar aanleiding van negatieve berichten in social media over de rol van de HARC bij het oprichten van een nieuw Nederlands Kampioenschap '82-'90 en de positie van YTTC in deze, hebben de besturen van beide organisaties overleg gepleegd. Daaruit is het volgende voortgekomen:

• YTTC steunt de opzet van het NK HARC '82-'90.

• YTTC laat aan rijders zelf de keuze indien hun voertuig voldoet aan NK reglementen mee te doen aan dit nieuwe NK HARC '82-'90.

• YTTC werkt samen met NK HARC '82-'90 bij deelname aan evenementen buiten Nederland. Daarbij zal de organisatie in handen zijn van YTCC.

Dit alles is in goede harmonie en tot volle tevredenheid van beide besturen tot stand gekomen en de HARC verheugt zich op de samenwerking.

HARC zet vrijwilligers in het zonnetje
Op zaterdag 13 februari waren de vele vrijwilligers van de HARC te gast op evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. Ze kregen de avond aangeboden als dank voor al het werk dat ze in 2015 hebben verzet en het komend jaar weer gaan leveren. Speciale gasten waren voorzitter Peter Dorn en bestuurslid Hans Hugenholtz van het dagelijks bestuur van de KNAF, terwijl ook Gijs van Lennep zijn opwachting maakte.

480 vrijwilliger

De Coureur van de Eeuw vermaakte de gasten met schitterende anekdotes over zijn jaren met de Porsche 917. De avond werd verzorgd door Carbon Events. Na een feestelijke borrel stond er een mooi driegangenmenu klaar voor de vrijwilligers, die in de loop van de avond regelmatig van tafel wisselden om met iedereen bij te praten. Intussen konden ze op een groot scherm genieten van de vele sfeer- en actiefoto's van RetroRacing Magazine en Autosport.nl. Deze media bundelen het komend seizoen hun krachten om nog intensiever verslag te doen van de historische autosport in het algemeen en de HARC-evenementen in het bijzonder.

Kampioenen HTGT en GTTC gehuldigd
Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn de twee Nederlandse kampioenen in de historische autosport gehuldigd. Dat we in dit land goed zijn in het organiseren van aansprekende historische raceseries mag wel blijken uit het feit dat beide bekers naar het buitenland gingen.

480 kampioenen 1

Onze Zuiderbuur Freddy van Sprundel sleepte de beker in het NK GTTC in de wacht aan het stuur van zijn Ford Escort Twin Cam, terwijl onze Oosterbuur Alexander Schlüchter de NK HTGT wisselbeker veroverde met zijn Lotus Elan 26R.

480 kampioenen 2

Ook in 2016 verwachten we weer veel buitenlandse deelname in beide kampioenschappen.

480 ZA

Racen in Zuid-Afrika
Hoezo winterstop? De echter raceverslaafden hebben hun historische bolides verscheept naar Zuid-Afrika en racen daar gewoon door, op Zwartkops Raceway en Killarney Race Track was een flinke Nederlandse delegatie neergestreken voor de traditionele historische races daar. Fotograaf Carlo Senten was erbij, kijk voor een impressie op de Facebookpagina van RetroRacing Magazine.


480 F3

Historic Grand Prix nieuws

De HARC verheugt zich al op de Historic GP, dit jaar in het eerste weekend van september. Er is onlangs bekend gemaakt dat de Formula 3 dit jaar een belangrijk onderdeel van het programma gaat vormen. Zowel de 500cc bolides uit de jaren vijftig als de sigaarvormige 1000 cc "screamers" uit de jaren zestig staan op het programma. Als HARC-lid heeft u recht op een gratis weekendkaart voor dit evenement ter waarde van 50 euro; daarmee verdient u uw lidmaatschapsgeld al voor meer dan 50% terug!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet