DTM

DTM: Nicolas Kiesa breekt been bij motocross

DTM-coureur Nicolas Kiesa, die sinds de race op de Nürburgring in augustus uitkomt voor het Audi-klantenteam Futurecom TME, waar hij de plaats van Jeroen Bleekemolen innam, heeft afgelopen week bij het motocrossen zijn rechter been gebroken. Niettemin is de Deen naar eigen zeggen van plan om bij de komende DTM-race over twee weken op het circuit van Le Mans weer van de partij te zijn met een geschroefde plaat in zijn been.

Tekst: René de Boer

We herinneren ons: Kiesa is niet de eerste Deense DTM-coureur die een dergelijke blessure oploopt. In 1996 brak de Deen Jan Magnussen,m destijds actief voor Mercedes-Benz, tijdens het DTM-weekend op de Norisring zijn been toen hij met een scootertje ten val kwam. Magnussen was toen zes weken uitgeschakeld.

Of de blessure van Kiesa goed nieuws betekent voor Jeroen Bleekemolen, die op Brands Hatch en de Norisring met de Audi A4 DTM van het team Futurecom TME in actie kwam, valt nog niet te zeggen. Bleekemolen werd zaterdagavond door ons van het nieuws op de hoogte gesteld. "Ik zal maar eens even met Audi en het team bellen", aldus de A1-coureur. Voordeel: de twee nog resterende DTM-races, 15 oktober op het korte Bugatti-circuit in Le Mans en 29 oktober op de Hockenheimring Baden-Württemberg, vallen in ieder geval niet samen met A1GP-wedstrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet