V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske snel in Queensland

Met een tijd van 1.09.0778 sloot DJR Team Penske rijder Scott Pye de pre-season test in Queensland verrassend als eerste af. Teamgenoot Fabian Coulthard liet de tweede tijd noteren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's V8 Supercars/Fluid PR/Nissan

2015 Pye
Met DJR Team Penske moet men in 2016 serieus rekening gaan houden.


DJR Team Penske snel in Queensland
Met DJR Team Penske dient komend seizoen in het V8 Supercarseizoen duidelijk rekening gehouden te worden. Het team sloot de tests in Queensland als snelste af. Pas in de slotseconden van deze testdagen liet Pye de snelste tijd noteren. "Met onze snelheid op zowel de soft als harde compound" ben ik zeer tevreden" aldus Pye. Gedurende lange tijd prijkten de namen van Shane van Gisbergen en Craig Lowndes bovenaan de timesheets op de monitoren. Maar zij wisten hun tijden niet meer te verbeteren.

2015 Tekno Davison
De Tekno Autosports Holden Commodore blijft tot aan de presentatie volledig zwart, evenals de vrachtwagens van het team.

Will Davison, die bij Tekno Autosports de plek van Shane van Gisbergen heeft ingenomen, reed een long run van ruim 66 ronden en liet de vijfde tijd noteren. Problemen met het differentieel zorgden ervoor dat Davison zijn tijd niet meer kon verbeteren. Ook beschikte men bij de Tekno Autosports over de laatste updates waarvan de Triple Eight Holdens inmiddels voorzien zijn.

2015 Holdsworth
Met steun van Preston Hire heeft Charlie Schwerkolt nu zijn eigen team opgezet. Lee Holdsworth is de rijder.

Preston Hire nieuw V8 Supercarteam
Charlie Schwerkolt, een toonaangevende zakenman, die vorig jaar nog met Lee Holdsworth, zijn inschrijving deel uit liet maken van Walkinshaw Racing, heeft nu met Preston Hire definitief zijn eigen V8 Supercarteam opgezet. Zijn door Triple Eight opgebouwde #18 Holden Commodore wordt dit jaar eveneens door Lee Holdsworth bemand. Met steun van Preston Hire, een verhuurbedrijf van o.a. hoogwerkers en kranen, hoopt Holdsworth dit jaar hoge ogen te gaan gooien in het V8 Supercarkampioenschap. "Het doel van Holdsworth is om in elke wedstrijd in de punten te rijden. Ook ontving Holdsworth recentelijk op het V8 Supercargala de "The Driver Driver's Award" Eén van de meest faire rijders binnen het V8 Supercarkampioenschap dus.

Nissan Dale Wood
De look van de #96 Nissan van Dale Wood voor komend seizoen.

Tevens gaf men bij Nissan de eerste beelden vrij van de #96 van Dale Wood die gesponsord wordt door GB Galvanazing en ADVAM, een financieel bedrijf. A.s. maandag komen wordt er door de V8 Supercars op Winton getest.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet