IndyCar

Indycar: Andretti Autosport en Bryan Herta Autosport fuseren

Het team van Andretti Autosport en Bryan Herta Autosport zijn een fusie aangegaan. De No 98 Dallara Honda maakt het komend seizoen met zijn totale crew deel uit van Andretti Autosport.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

BHR
De No 98 van Bryan Herta Autosport op de Texas Motorspeedway vorig jaar. De kans voor Robin Frijns?


Andretti Autosport en Bryan Herta Autosport fuseren.
De No 98 Dallara Honda van Bryan Herta en haar crew wordt voor het komend seizoen bij Andretti Autosport ondergebracht. Micheal Andretti: "Bryan is natuurlijk een oude vriend en ik was erg verheugd om te zien dat hij een succsvol Indycar team heeft opgebouwd. Dat Bryan en zijn crew nu van de Andretti familie uitmaken is voor alle betrokken partijen een welkome aangelegenheid om een nog sterkere organisatie op te bouwen. Bryan's ervaring is een welkome aanwinst voor het team. Ik ben zeer vereerd om er mee door te gaan wat hij heeft opgestart. Wij kijken naar een competitief seizoen uit. De vierde rijder van het team wordt op een later tijdstip dit seizoen bekend gemaakt. Overigens is de naam van Robin Frijns de afgelopen weken meermaals in de social media gevallen.

Bryan Herta: "Voor Bryan Herta Autosport betekent dit een nieuw hoofdstuk. Michael is een oude vriend en iedereen weet dat Andretti Autosport een grote rol in mijn carriere speelde. Toen de kans kwam om onze organisatie te versterken en te laten fuseren met één van de meest succesvolle teams in de sport was dit zeker een no-brainer. Ik ben er erg trots op van wat wij met BHA opgebouwd hebben. Het personeelsbestand blijft intact maar zal wel een deel van Andretti Autosport worden." Bryan Herta zelf blijft overigens "aan de vangrail" actief.

Reacties

  • 1
  • 1
   
  Paul Smulders 20 februari 2016 20:13

  Volgens mij is het een partnership, geen fusie ...

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 februari 2016 21:42

  Helaas geen partnership, maar een merger. of wel een fusie.....

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet