V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske kondigt nu al line up voor Pirtek Enduro Cup aan

DJR Team Penske heeft nu al haar line-up voor de Pirtek Enduro Cup later dit jaar aangekondigd. Luke Youlden continueert zijn Endurance-relatie met Fabian Coulthard terwijl Scott Pye Tony D'Alberto als rijder naast zich krijgt.

Tekst Willem J. Staat
Foto: DJR Team Penske

2016 DJR Team Penske Line Up
Toerwagenlegende Dick Johnson geflankeerd door Tony D'Alberto links en Fabian Coulthard en Luke Youlden rechts naast zich.

DJR Team Penske kondigt nu al Pirtek Endurance line-up aan
Het seizoen is nog niet begonnen maar de teams beginnen nu al line-ups voor de Pirtek Enduro Cup later dit jaar aan te kondigen. Voor Luke Youlden betekent het dit seizoen zijn 17e Bathurst 1000. Sinds 2013 vormde Fabian Coulthard bij het team van Brad Jones Racing een combinatie met Youlden. Overigens Coulthard niet alleen Youlden mee naar DJR Team Penske. Ook zijn vaste engineer Phil Keed maakte de overstap.

Luke Youlden: "Toen Fabian zijn overstap naar DJR Team Penske aankondigde hoopte ik dat de samenwerking gecontinueerd zou worden. Wij werkten uitstekend samen en de stap van engineer Phil Keed is een grote bonus. Om voor dit team te mogen uitkomen vormt zeker het hoogtepunt in mijn carrière. Dick Johnson en Roger Penske zijn zulke grote namen in de autosport en het is erg bijzonder om hun kleuren te mogen verdedigen."

2007 Dunlop Series Kampioen Tony D'Alberto behaalde op Bathurst meermaals Top 10 resultaten en komt in het Australisch GT Kampioenschap met een Ferrari F458 uit. Hij is even snel als Pye en brengt een schat aan ervaring mee naar het team.

Tony D'Alberto: "Ik ben erg verheugd dat ik bij de Endurowedstrijden van DJR Team Penske deel mag uitmaken. Ik denk dat het team uitstekend werk verricht heeft. Zeker in het laatste deel van het seizoen. Scotty en ik kunnen uitstekend met elkaar overweg en ik kan nauwelijks wachten om achter het stuur van de No 17 te kruipen."

DJR Team Penske Managing Director Ryan Story: "Tegenwoordig is het enorm belangrijk om al zo vroeg mogelijk Enduro-rijders te contracteren. Velen van hen hebben met de teams langdurige contracten en gedurende het seizoen is dit een erg belangrijk programma. De enorme ervaring van Luke en Tony past precies bij DJR Team Penske. Luke gaat samenwerken met de mensen die hij al kent en Tony beschikt al over behoorlijk veel kennis over de werkwijze van het team. Met twee competitieve auto's en deze vier gasten hebben wij het volste vertrouwen in de Pirtek Enduro Cup."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet