WTCC

WTCC: Dirk Müller indrukwekkend

Na twee enerverende races heeft de Duitser Dirk Müller de leiding in het wereldkampioenschap voor toerwagens genomen. In de race pakte hij, startend van pole position, gelijk de leiding in de race om deze niet meer af te staan. Met 2,5 seconden voorsprong op Alfa-rijder Gabriele Tarquini won hij overtuigend de eerste race. In de tweede race vocht hij zich van een achtste startplaats naar voren om de tweede plaats op te eisen. Brits toerwagenkampioen James Thompson won de tweede race in de Alfa Romeo 156.

Tekst: Pieter de Boer, Foto's PR

 Müller 1


Terwijl de Zweed Carl Rosenblad op de grid ontbrak na een crash vanochtend in de warm-up was de eerste race voor Jörg Müller ook snel voorbij. De Duitse BMW-coureur vloog in de Parabolica-bocht van de baan en moest opgeven in de pits. Twee ronden later volgt de Spanjaard Antonio Garcia zijn voorbeeld en schiet ook in de Parabolica na de baan, nadat hij door een inhaalmanoeuvre van Augusto Farfus op het vuile gedeelte van het circuit terecht komt. Hij weet echter de race nog wel te vervolgen om zich nog terug te vechten tot de vijfde plaats.

Achter de BMW van Dirk Müller zijn het de twee Alfa Romeo-coureurs Gabriele Tarquini en Augusto Farfus die strijden om de tweede plaats. Een gevecht dat in de vierde ronde in het voordeel van Tarquini wordt beslist als hij in de eerste chicane Farfus binnendoor inhaalt. De kampioen van vorig jaar, Andy Priaulx, moet genoegen nemen met een vierde plaats, net buiten het podium. Tom Coronel weet zich een aantal plaatsen naar voren te werken en komt als 15e over de finish-streep.

Bij de start laat Fabrizio Giovanardi zijn Alfa van een derde plaats afslaan, maar iedereen weet hem te ontwijken. Andy Priaulx probeert zijn merkgenoot Garcia uit te remmen voor de eerste chicane, maar remt te laat waardoor hij de chicane moet afsnijden. Doordat hij zich weer laat terugvallen tot de vijfde positie wordt zijn actie niet bestraft. James Thompson neemt in de tweede chicane de leiding over van de op pole gestarte Zweed Rickard Rydell. Een ronde later eindigt de race dramatisch voor Rydell, als hij door Farfus van achteren wordt geraakt in de Ascari-chicane en zijn Seat Toledo in de bandenstapels verdwijnt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet