Diversen

Div: De kogel is door de kerk: Nieuwe eigenaar voor Circuit Park Zandvoort

160212 Overname CPZ1
Vlnr Menno de Jong, Hans Ernst en Bernhard van Oranje

Wat al een tijdlang als gerucht de ronde deed, werd zojuist in de vorm van een – vrij summier – persbericht officieel bevestigd: Circuit Park Zandvoort heeft een nieuwe eigenaar. Een bedrijf met de naam Chapman Andretti partners, die al meteen een nadrukkelijke band met de autosport doet vermoeden, heeft het belang van Hans Ernst in Circuit Park Zandvoort overgenomen. De investeringsmaatschappij is opgericht door Menno de Jong en Bernhard van Oranje. Door de overname wordt het bedrijf eigenaar van Circuit Park Zandvoort, zijnde het circuit en de opstallen. Hans Ernst was 27 jaar lang directeur en grootaandeelhouder van het circuit. De nieuwe eigenaren stellen dat de overname geen directe gevolgen heeft voor de vele activiteiten die op Circuit Park Zandvoort plaatsvinden. "Wel zal er op termijn onder andere gekeken worden naar de verdere mogelijkheden van de locatie als evenemententerrein", zo meldt het persbericht.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Menno de Jong zegt: "Hans Ernst kreeg het circuit 27 jaar geleden in handen en loodste het door zwaar weer. Nu ligt er een prachtig circuit en een winstgevend bedrijf met veel potentie. Het is vanaf nu aan ons dit verder te benutten." Bernhard van Oranje verklaart: "Hans Ernst heeft een enorme bijdrage geleverd aan de autosport in Nederland en wij willen hier op voortbouwen. Net als Hans Ernst dragen wij de autosport een warm hart toe en we merken dat de sport ook binnen Nederland verder in populariteit toeneemt. Dit biedt volop mogelijkheden voor de toekomst." Hans Ernst geeft toe: "Het circuit stond voor mij altijd op de eerste plaats en met pijn in het hart doe ik nu een stap terug. Ik heb het volste vertrouwen in deze nieuwe generatie die dit avontuur met het juiste gevoel aangaat."

160212 Overname CPZ 2 Aflossing van de wacht: Hans Ernst draagt symbolisch de sleutel over aan Bernhard van Oranje en Menno de Jong (vrnl)

Voor Menno de Jong en Bernhard van Oranje is de investeringsmaatschappij Chapman Andretti partners bepaald niet de eerste gezamenlijke onderneming. Ze stonden beide ook als oprichters aan de basis van Levi9 IT Services, hebben een gemeenschappelijk belang in onroerend-goed-ontwikkelaar en beheerder Pinnacle en zijn partners in investeringmaatschappijk Vondel Capital. Eerder richtten ze samen het bedrijf Clockwork op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet