Diversen

Div: Startcrash dunt veld uit. Robert van den Berg wint Porsche GT3 Invitationals

Michael Bleekemolen had het beslist anders bedacht. Ongewild zorgde de racende opa voor een grote ravage in de Tarzanbocht. Nadat de 14 Porsches via een rollende start werden losgelaten gingen Michael en Robert van den Berg naast elkaar richting Tarzan. Zoals een goed racer betaamd, wilde Michael als eerste de bocht in en remde hij later dan Van den Berg. De Porsche schoof aan de binnenkant van de bocht over de vuiligheid, achtergelaten door eerdere races, naar buiten en drukte daarmee tegen de Porsche van Robert van den Berg. Bleekemolen spinde en kwam midden op de baan te staan.

Een aantal coureurs schrok daarvan en raakte elkaar. Oscar Wilkens lanceerde zijn Porsche de lucht in over de neus van het exemplaar van Bleekemolen en parkeerde zijn wagen aan de binnenkant van de Tarzan.
Ook Jurgen Albert en Kees Bouhuys moesten hun wagens met veel schade in de Tarzan achterlaten. Marcel Norbart probeerde met een Porsche zonder neus nog een ronde te rijden en liet een gigantisch oliespoor achter.

Tijd voor de Safety Car en een bestelwagen die de racebaan onder hoge druk olievrij moest maken. Nu had deze wagen een topsnelheid van rond de 20 km/uur, dus het duurde een eeuwigheid voordat de race met de overgebleven 9 auto’s werd herstart. De race was toen eigenlijk al bekeken. Pim van Riet kon Robert van den Berg absoluut niet bijhouden en de rest werd al vlug op grote achterstand gereden.
We hopen voor morgen dat de 14 Porsches weer kunnen starten. Overwerk dus voor de schadeherstelbedrijven en de heren monteurs.

Race 1 Porsche GT3 Invitationals,
A1 GP, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 30 september 2006

1. Robert van den Berg, 1:47.785
2. Pim van Riet + 26.446
3. Charles Brugman + 30.883
4. Geert de Jong + 59.996
5. Martijn Bakker +1.00.848
6. Dirk Schulz + 1.54.591
7. Thomas Brenger + 1.59.407
8. Jack Rozendaal + 1 ronde
9. Jan Willems + 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet