V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske presenteert 2016 kleurenschema

Voor de Clipsal 500, de traditonele openingswedstrijd van het V8 Supercarseizoen heeft DJR Team Penske haar livery(ofwel kleurenschema) gepresenteerd. Zoals bekend zullen Fabian Coulthard en Scott Pye komend seizoen voor DJR Team Penske uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske

Team Penske 1
Prachtige livery van de DJR Team Penske Ford Falcon FG X


DJR Team Penske presenteert 2016 kleurenschema
Sinds het begin van de 60er jaren wordt V8 Supercarlegende Dick Johnson door Shell ondersteund. Een relatie die tot heden ten dage voortduurt. Ook heeft Shell al jarenlang een nauwe band met Team Penske in de VS. De No 17 Ford Falcon van Scott Pye zal bij geselecteerde evenementen in met het Shell Helix kleurenschema uitkomen. Vorig jaar eindigde Scott Pye met dit schema resp. als vierde in Darwin en als vijfde in Townsville.

Daniel Ridgway van Viva Energy Australia(een Shell Lubricant product Down Under): Zowel op als buiten het circuit werken technisch nauw samen met het racing team en daarnaast doen wij de commericiële business activiteiten met Penske. Met wat er op het circuit geleerd is, heeft Shell natuurlijk een lange traditie om deze vergaarde kennis in een hoogstaand kwaliteitsproduct om te zetten."
"Het Shell Helix kleurenschema was ontzettend populair in 2015 en het vernieuwde kleurenschema moet de impact vergroten.De look van de auto is maar het topje van de ijsberg bij het verlengde partnership tussen Viva en de Penske Transportation Group." stelt DJR Team Penske Managing Director Ryan Story.

"Shell heeft in de Australische Autosport en in het 50-jarige bestaan van Team Penske dit jaar een belangrijke rol gespeeld" besluit Viva Energy Marketing Manager Max Lane.

Team Penske 2
Scott Pye, met daarachter DJR Team Penske Marketing Manager Ryan Story en de legendarische Dick Johnson.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet