Formula E

Formule E: Bruno Senna en Jerome D’Ambrosio brengen eerbetoon aan Juan Manuel Fangio

Voorafgaande aan de Eprix Buenos Aires hebben Bruno Senna en Jerome D'Ambrosio de Argentijnse stad Balcarce bezocht, de geboorteplaats van de legendarische Juan Manuel Fangio die in de vijftiger jaren vijfmaal wereldkampioen werd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

2016 Musuem Vlag


Eerbetoon van Bruno Senna en Jerome D'Ambrosio aan Juan Manuel Fangio
Gisteren bezochten de Formule E-coureurs Bruno Senna en Jerome D'Ambrosio de El Casco Ranch in Balcarce, ooit het zomerverblijf van Juan Manuel Fangio en nu een hotel. Ook reden zij in aanwezig van de media en ongeveer 100 fans met enkele auto's uit Fangio's illustere carrière.

2016 Fangio Mercedes Monument


Bruno Senna: "Een fantastische dag. Over de grote man heb ik veel geleerd en wat hij voor de mensen in dit kleine stadje betekende. Fantastisch. Dit is wel een heel bijzonder museum. Je kunt nauwelijks een museum vinden dat totaal aan één persoon gewijd is. Ook bevindt er zich hier een klein beetje Braziliaanse geschiedenis want één van Ayrton's auto's is hier aanwezig. Zeker omdat Ayrton een bijzondere band met Fangio had."

12
Mooie herinneringen voor Bruno Senna en onze zuiderbuur D'Ambrosio in Argentinië

D'Ambrosio: "Dit was wel heel bijzonder. Je raakt het begin van de Formule 1 en we staan met het elektrisch racen aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Het is een nogal een contrast maar ook een mooie vergelijking tussen beide. Nu bevinden wij zich op hetzelfde punt als waar hun zich in die tijd bevonden. Dit is erg inspirerend. Maar de zaterdag wordt iets anders voor ons en hopelijk pakken we op die dag enkele goede punten."

2016 Musuem bus
De Argentijnse musuem pendelbus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet