IndyCar

Indycar: Honda blijft Indycar trouw

Honda blijft in Indycar. Beide partijen hebben vandaag in Indianapolis een meerderjarig contract getekend. Voor de stabiliteit van Indycar is dit een uitstekende ontwikkeling.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2015 RHR

Honda kende de afgelopen jaren veel succes in Indycar. 

Honda blijft Indycar trouw
Honda heeft als motorenleverancier met Indycar een meerderjarig contract getekend waardoor de stabiltiteit van de serie gegarandeerd is. Mark Miles, CEO van Hulman and Co, de moedermaatschappij van Indycar en de Indianapolis Motor Speedway. "Het racen zit in Honda's DNA en haar doorlopende investeringen in de Verizon Indycarseries, met competitie-element aan de ene kant en de sponsoring aan de andere kant heeft bijgedragen tot de groei van onze sport."

In de afgelopen twee decennia hebben Honda-motoren maar liefst 217 overwinningen behaald en tienmaal de fabrikanten titel waarvan zesmaal in de jaren dat het merk als enige motorenleverancier optrad. In de 500 mijl van Indianapolis behaalde Honda-motoren tienmaal de overwinnning.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar neemt Honda het tegen Chevrolet op, waarbij beide fabrikanten gebruik maken van 2.2L V6 twinturbo's. Zowel Honda als Chevrolet ontwikkelden in 2015 aerodynamische bodykits voor de teams die van hun motoren gebruik maakten. Daarbij beschikte men over twee pakketten,een roadcourse/street course/short oval en superspeedway body kit.

Art Sr. Cyr van Honda Performance Dept. "In de 13 jaar dat Honda van Indycar deel uitmaakt hebben wij veel succes gehad in de competitie met andere fabrikanten maar ook als enige leverancier. Bij Honda is men erg verheugd om van de Verizon Indycarseries deel uit te mogen maken. Voor onze partners betekent dit een technische uitdaging maar wereldwijd betekent het ook een uitstekende showcase voor onze producten."

In 1994 begon Honda Performance Dept in CART met de levering van wedstrijdmotoren. In 2003 maakte men bij Honda de overstap naar Indycar. Honda zal dit jaar bij drie evenementen als hoofdsponsor optreden, t.w. de GP van Alabama op Barber Motorsports Park van 22-24 april, de Honda 200 op de Mid Ohio Sports Car Course 29-31 juli, en de Honda Indy Toronto 15-17 juli in Canada.

JGS 0374-1
Tevens werd op de Media Day in Indianapolis bekend gemaakt dat het team van Chip Ganassi naar de alom bekende retrokleuren teruggrijpt. Met Alex Zanardi, Jimmie Vasser en Juan Pablo Montoya kende het team eind negentiger jaren met Honda motoren enorm veel succes. Nu rijdt men met Chevrolet power.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet