IndyCar

Indycar: Max Chilton tekent bij Ganassi Racing

De Brit Max Chilton, die in 2013 en 2014 voor het team van Marussia in de F1 actief was heeft vandaag bij het team van Chip Ganassi getekend. Chilton is na Nigel Mansell, Mark Blundell en de betreurde Justin Wilson de vierde Brit die deze stap waagt.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Chilton


Max Chilton tekent bij Ganassi Racing
Na een parttime Indy Lights seizoen maakt de Brit Max Chilton de definitieve stap naar de Indycars en tekende vandaag bij het team van Chip Ganassi. Daar zal hij komend seizoen de No 8. Dallara Chevrolet bemannen. In de Indy Lights zegevierde Chilton vorig jaar in Iowa en behaalde tien top 5 resultaten.

Chip Ganassi: " Een getalenteerde rijder die zich in verschillende autosportdisciplines bewezen heeft. Chilton: " Ik ben ontzettend verheugd om van dit team deel uit te kunnen maken. Deze organisatie is op overwinningen gebaseerd en 11 Indycar titels bewijzen dit. Als kind droom toch elke racer om voor het team van Chip Ganassi te mogen uitkomen. In heel veel autosportcategorieën heeft hij veel bereikt. Ik kan nauwelijks wachten" aldus de 24 jarige Chilton.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet